Trimiterea e-Facturii in S.P.V.

Trimiterea e-Facturii se face din pagina de vizualizare a facturilor salvate, de la butonul Trimite e-Factura.

Oricare utilizator cu drepturi de emitere/vizualizare va putea trimite e-Factura in SPV, fara nicio restrictie. Nu este nevoie de reintroducerea certificatului fiscal (si a nici unui alt element: cheie/PIN/ token) pentru asta.

ATENTIE!

Daca nu a fost facuta autorizare contului SmartBill in SPV, butonul va avea un icon de avertizare, iar un tooltip va explica ca trimiterea se poate face doar dupa efectarea acestui pas. La click pe buton poti incepe procesul de autorizare. Pentru mai multe informatii despre ce ar trebui sa faci, vezi Autorizarea contului SmartBill pentru acces in S.P.V.

Pe acest buton exista, ca actiune secundara, posibilitatea de a descarca e-Factura.

Un mesaj care anunta ca exista produse pentru care este nevoie de adaugarea unor informatii suplimentare se afiseaza la:

  • salvarea facturii daca pe factura exista:
  • produse pentru care nu s-a definit riscul fiscal;
  • produse cu risc fiscal pentru care nu sunt definite codurile NC si CPV;
  • salvarea receptiei daca exista produse noi ce urmeaza sa se salveze in nomenclator.

Ai posibilitatea de a defini produsele pe loc sau de a amana actiunea pentru o data viitoare.

In cazul in care alegi Definesc acum, esti transferat in Nomenclator > Produse unde sunt filtrate strict produsele de pe acel document pentru care trebuie adaugate informatii.

Un mesaj asemanator este afisat daca se incearca trimiterea e-Facturii atunci cand ea contine produse cu risc fiscal pentru care nu s-au completat codurile NC si CPV. 

Dupa trimitere, vei primi informatii despre starea e-facturii in S.P.V. direct in cont. Mai multe despre asta in Statusurile si validarea e-Facturii.

BINE DE STIUT!

Nu exista o limitare a numarului de trimiteri catre S.P.V. a unei facturi. Astfel, o factura poate fi trimisa in mod repetat in S.P.V. Pentru fiecare trimitere va exista un index unic care identifica acea operatiune. 

In SmartBill, daca vrei sa trimiti o e-Factura care a mai fost trimisa, vei primi un mesaj prin care esti anuntat despre acest lucru. In acest mesaj vei fi informat si despre statusul ei in S.P.V., daca este sau nu validata, si care este indexul primit la ultima trimitere.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback