Informatiile optionale de pe factura

In partea de jos a ecranului, poti completa cateva informatii suplimentare legate de factura pe care o emiti.

Intocmitor, delegat si mentiuni

Intocmit de: SmartBill preia, in mod automat, numele intocmitorului, asa cum ai completat in Contul meu > Informatii cont, in campurile Nume si Prenume. Daca este nevoie, poti sterge de pe factura acest nume si poti completa numele altei persoane care se ocupa de emiterea facturilor. La salvarea facturii, programul memoreaza toate persoanele/informatiile completate in acest camp si le afiseaza in pagina sub forma unei liste derulante.

Daca ai nevoie sa stergi o persoana – intocmitor din lista salvata, o poti face prin intermediul optiunii de stergere din dreapta fiecarui intocmitor adaugat in trecut

CNP: acest camp este corelat cu campul anterior, Intocmit de. Aici completezi CNP-ul fiecarui intocmitor, iar SmartBill memoreaza si aceasta informatie care poate fi, ulterior, afisata pe facturi.

Aviz insotire: in cazul in care trimiti marfa prin curier sau prin orice forma de transport catre clientul tau, este nevoie sa generezi si un aviz de insotire a marfii, iar aici poti completa seria si numarul avizului pe factura.

Delegat: la fel ca la intocmitor, datele introduse in acest camp sunt salvate automat, la emiterea facturii. Si delegatii pot fi stersi daca este cazul.

Buletin: acest camp este corelat cu campul anterior, Delegat. Aici completezi datele de identificare, respectiv datele din BI/CI ale delegatului. In mod similar, informatiile sunt retinute si sugerate apoi de SmartBill.

Auto: aici completezi numarul de inmatriculare al autoturismului cu care se efectueaza transportul produselor catre clientul de pe factura.

Mentiuni: in acest camp, poti completa orice informatie pe care o consideri relevanta pentru factura sau pentru client. De exemplu, in acest camp poti completa fraza “Factura circula fara stampila si semnatura conform legii....”

Daca in Configurare > Preferinte personale ai bifat optiunea Memoreaza si autocompleteaza Mentiunile la emitere, atunci in campul Mentiuni se vor salva toate frazele adaugate pe facturi si se vor afisa in acest camp, in lista derulanta.

Toate informatiile completate in campul Mentiuni se afiseaza in partea de jos a facturii salvate, indiferent de modelul facturii.

TVA la incasare

EXCEPTIE

TVA la incasare apare doar in cazul firmelor platitoare de TVA, si cu TVA la incasare.

Toate firmele care lucreaza cu TVA la incasare trebuie sa mentioneze data la care:

  • au fost livrate bunurile/serviciile prestate daca aceasta data este anterioara emiterii facturii
  • s-a facut incasarea unui avans

Daca emiti factura fara a inregistra incasarea, in antetul facturii, dupa salvare, se afiseaza textul TVA la incasare. Poti selecta ca acest text sa nu se afiseze, daca debifezi optiunea TVA la incasare.

Tot de aici, poti detalia pe factura in forma finala valorile pe care le-ai incasat numerar de la client, daca bifezi optiunea Valori incasate numerar si completezi manual cele 3 campuri corespunzatoare. Valorile din cele 3 campuri sunt preluate automat din valorile totale ale facturii.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback