Anularea, modificarea si facturarea bonului fiscal
Bonurile emise, indiferent daca au fost tiparite sau nu, pot fi vizualizate in Rapoarte - Documente emise > Incasari.
Exista anumite actiuni care se pot face pe bonurile fiscale: anularea, modificarea numarului si facturarea. Acestea se pot face fie din fereastra de vizualizare a bonului, fie prin selectarea actiunii dorite de pe coloana de Actiuni.
Anularea bonului fiscal
Bonul fiscal emis in SmartBill NU poate fi sters, ci doar anulat. Anularea se face daca alegi actiunea Anuleaza si apoi o confirmi.
ATENTIE!
Anularea bonul fiscal este o actiune ireversibila – bonul nu poate fi restaurat/reactivat, dupa anulare, asa cum se intampla, de exemplu, la facturi.
Odata anulat bonul fiscal, va ramane disponibil in raportul de incasari, insa este afisat cu gri si cu statusul Anulat.
BINE DE STIUT!
Pe langa anularea bonului fiscal in SmartBill, exista si alti pasi de parcurs pentru anularea bonului fiscal tiparit pe casa de marcat! Te rugam sa discuti cu contabilul firmei tale, care iti va oferi toate informatiile necesare in acest sens.
Modificarea numarului si facturarea bonului fiscal
In cazul in care este nevoie sa emiti o factura pentru un bon deja emis, nu e nevoie decat sa identifici bonul in raportul incasarilor si sa apesi pe actiunea Emite factura (actiunea exista si in fereastra de vizualizare a bonului - este vorba de butonul Factura pentru acest bon).
Toate produsele de pe bonul fiscal vor fi preluate automat in factura. Completeaza doar clientul si factura poate fi tiparita.
Modifica numar bon fiscal: este util atunci cand doresti ca numarul bonului in SmartBill sa fie identic cu cel de pe bonul fiscal tiparit pe casa de marcat.
Nu poti modifica alte informatii de pe un bon de casa emis.
Tipareste este actiunea care iti permite sa scoti bonul respectiv pe casa de marcat. Este util in situatia in care nu ai reusit sa tiparesti deja bonul pe casa de marcat.
ATENTIE!
Daca folosesti actiunea Tipareste pe un bon deja tiparit, acesta se va dubla pe casa de marcat.