Adaugarea manuala a codurilor NC si CPV

Tuturor produselor (indiferent de daca sunt sau nu cu risc fiscal), le pot fi adaugate codurile NC si CPV in sectiunea dedicata acestora. Aceste coduri sunt obligatorii doar pentru produsele cu risc fiscal aflate pe e-Facturi sau pe notificarile e-Transport. Adaugarea manuala a codurilor se poate face din Nomenclator > Produse, din fereastra Modificare date produs si este recomandata atunci cand adaugarea prin import nu este convenabila.

In sectiunea Detalii generale trebuie stabilit daca produsul este sau nu cu risc fiscal. Campurile dedicate greutatii sunt obligatorii doar in cazul in care trebuie trimisa notificare prin sistemul e-Transport.

In sectiunea Cod NC si CPV exista campuri cu selectoare in care pot fi identificate codurile produselor.

BINE DE STIUT!

Pentru ca listele de coduri sunt extrem de lungi, doar o mica parte din ele sunt afisate direct si vizibil in lista, chiar daca le derulezi pana la final. Din aceasta cauza, poate parea ca nu ai la dispozitie toate codurile. Lista este completa si se afiseaza in functie de ceea ce se completeaza in respectivul camp, de aceea iti recomandam sa completezi macar partial denumirea produsului pentru a putea identifica usor codul. Afisarea dinamica functioneaza si atunci cand se introduce codul complet sau partial.

Daca modifici un cod NC/CPV pentru unul dintre produse, acesta se va prelua automat pe e-Facturile trimise ulterior in SPV (chiar daca facturile propriu-zise au fost emise anterior modificarii).

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback