Meniul principal si butoanele din antet

In acest articol

Meniu

Meniul SmartBill se va afla in partea stanga si poate fi afisat in doua variante: extinsa si restransa (ingusta). Pentru a modifica modul de afisare, apasa sageata din partea de jos a meniului.

In antet, in partea stanga, este afisat intotdeauna numele paginii in care te afli.

Cautare si adaugare rapida

In partea centrala a ecranului, se afla doua butoane extrem de utile: Cautare rapida si Adaugare rapida. Indiferent de pagina in care te afli in aplicatie, aceste butoane iti asigura accesul rapid la documentul pe care il cauti sau pagina pe care doresti sa o accesezi.

Cautare rapida iti permite sa cauti, in functie de diferite criterii, in toate documentele pe care le-ai emis.

Adaugare rapida deschide direct pagina de emitere a documentului care te intereseaza.

Module aditionale

Module aditionale iti asigura accesul rapid la diferitele module sau aplicatii dezvoltate de SmartBill.

Pentru contul de facturare sunt disponibile: Gestiune, POS, ContaProductie si Cheltuieli (daca nu ai selectat modulul la crearea contului).

Comanda este un link care apare doar in cazul in care contul tau este in perioada de proba. El te va duce in pagina https://cloud.smartbill.ro/pachete/comanda/, locul in care iti poti comanda un abonament SmartBill.

Notificari si Centrul de resurse

Aici primesti informari despre actiunile care se fac automat in aplicatie. In acest fel, esti notificat permanent in legatura cu:

 • documentele recurente emise
 • documentele recurente trimise prin email
 • scadenta facturilor emise
 • dezactivarea documentelor recurente active
 • documente care nu au fost transmise prin e-mail (e-mail netransmis din diverse motive)

Centrul de resurse este locul in care gasesti toate informatiile legate de functionarea aplicatiei: ghid, tutoriale video, noile functionalitati, webinarii etc.

Date cont

In coltul din dreapta sus, sunt disponibile date legate de contul tau:

 • numele si adresa de email a utilizatorului
 • numele firmei
 • tipul de abonament (Silver, Gold sau Platinum), numarul de zile ramase pana la expirarea acestuia, precum si o bara de progres care indica timpul scurs de la data comenzii abonamentului

Tot de aici se poate:

 • adauga o firma noua
 • schimba firma (ATENTIE: aceasta optiune apare doar in cazul in care ai deja mai multe firme pe acest cont)
 • schimba sediul (ATENTIE: aceasta optiune apare doar in cazul in care ai adaugat minim un sediu secundar pentru acest cont)
 • face deconectarea

Invata SmartBill


Pentru a te familiariza cu SmartBill si cu cele mai importante facilitati ale sale ai la dispozitie un ghidaj organizat pe trei sectiuni:

 • Primele operatiuni: sunt indicate cele mai relevante actiuni din aplicatie;
 • e-Factura: cum poti trimite e-Facturi. Mai multe informatii aici.
 • Reteaua SmartBill: pasii pentru utilizarea unei functionalitati care permite colaborarea extrem de eficienta cu partenerii care utilizeaza SmartBill. Mai multe informatii, aici.

Pentru fiecare sectiune sunt indicati pasii care trebuie urmati, iar daca sunt accesati primesti mesaje cu indicatii, esti transferat in diferite sectiuni ale aplicatiei in care esti invitat sa efectuezi anumite operatiuni sau iti sunt deschise ferestre in care trebuie sa faci anumite alegeri.

Toate aceste operatiuni/configurari pot fi modificate ulterior, asadar nu trebuie sa te ingrijoreze faptul ca faci alegeri care te vor afecta definitiv.

Pe masura ce sunt parcursi pasii, acestia sunt „inchisi” si este indicat progresul pe care il ai in invatarea SmartBill.

Fiecare sectiune poate fi accesata oricand accesata (daca sunt parcursi toti pasii poate fi inchisa), iar intreaga zona in care sunt afisati pasii poate fi ascunsa daca apesi Invata SmartBill.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback