Crearea contului SmartBill Facturare

In acest articol

Poti crea usor o firma in programul de facturare. Poti alege intre cele trei variante disponibile pentru un abonament de facturare: Silver, Gold si Platinum.

Toate conturile noi beneficiaza de o perioada de testare gratuita de 30 de zile, in care sunt incluse toate functiile disponibile.

Mai multe informatii legate de optiunile si functionalitatile fiecarui tip de cont vei gasi aici.

Crearea contului

Primul pas la crearea contului este adaugarea CIF-ului companiei. Pasul este optional, poti trece mai departe fara a introduce aceasta informatie.

In functie de ce vei alege sa faci, exista doua scenarii:

  • Daca introduci un CIF real, se preiau automat datele companiei, pe care le confirmi daca apesi Continua. Poti edita datele daca este cazul. Trebuie apoi sa adaugi informatiile pentru configurarea contului;
  • Daca introduci un CIF fictiv (pentru a testa aplicatia, spre exemplu) sau treci mai departe fara a completa acest camp, ajungi direct in zona in care se inregistreaza datele contului.

Acum trebuie sa completezi datele care iti permit accesul in aplicatie si in contul firmei pe care o vei configura: nume, prenume, email, parola, nr. de telefon.

Alegerea modelului facturii

Dupa confirmarea crearii contului, stabilesti modul in care vor arata facturile pe care le vei emite. Alegerile pe care le faci acum nu sunt definitive, poti modifica mai tarziu, de cate ori doresti, aspectul documentelor tale. Acest pas are mai degraba rolul de a-ti arata cat de simplu este sa folosesti SmartBill.

In pagina care se deschide, trebuie sa alegi modelul facturii din cele 6 disponibile, culoarea elementelor grafice (nu e vorba de culoarea logoului, ci de linii, benzi sau headere) precum si formatul in care se tipareste. Dupa ce ai facut alegerile, apesi Salveaza.


Alegerea tipului de cont

Al treilea pas, crearea firmei, presupune inregistrarea datelor firmei tale intr-o fereastra in care trebuie sa completezi: CIF-ul, Denumirea, Reg. Comertului, Localitatea, Judetul, Adresa, Capitalul social si statutul de platitor de TVA.

ATENTIE

Daca ai folosit un CIF real, toate aceste informatii au fost preluate automat in momentul in care ai completat primul pas, iar aceasta fereastra nu va mai aparea.

Acum trebuie sa alegi tipul de cont de care ai avea nevoie. Ai posibilitatea de a opta pentru un cont de facturare - TOT CE TINE DE FACTURARE,  sau unul de gestiune - FACTURARE + STOCURI. In cazul in care nu esti decis sau nu ai suficiente informatii despre ce alegere sa faci, poti apasa pe NU STIU.

Pentru un cont de facturare, vei alege prima optiune.

Selectarea optiunilor initiale

Ultimul pas presupune alegerea modulelor care sa ii fie asociate, a implementarilor de care ai avea nevoie, precum si a altor catorva informatii necesare configurarii conform nevoilor tale. Poti bifa daca:

  • ai un magazin fizic in care vinzi produse - caz in care iti recomandam aplicatia SmartBill POS dedicata vanzarii cu amanuntul;
  • ai magazin online - pentru a-ti putea pune la dispozitie plugin-uri si API pentru diferite platforme;
  • ai mai multe sedii/puncte de lucru - pentru a-ti da posibilitatea de a crea inca de la inceput conturi pentru fiecare din ele.

La final, stabilesti cateva lucruri ce privesc modul in care sunt inregistrate produsele/serviciile tale:

  • daca vrei sa folosesti coduri de produs;
  • daca ai si preturi in valuta;
  • daca iti propui sa folosesti liste de preturi speciale (acestea ti-ar permite sa personalizezi, in functie de client, preturile de vanzare).

Poti modifica oricand alegerile, atat in timpul procesului de creare a contului, cat si ulterior, dupa ce ai inceput activitatea firmei. In aplicatie ai flexibilitate maxima si poti adauga sau elimina configurari in functie de nevoi.

Dupa ce ai apasat butonul Continua din ultima fereastra cu optiuni initiale, contul este creat si poti incepe sa adaugi primele informatii si sa faci configurarile necesare.

Am pregatit ghidaje cu mai multi pasi care iti indica operatiunile pe care ar trebui sa le faci si ofera informatii despre fiecare in parte. Primul este dedicat operatiunilor generale, cel de-al doilea e-Facturii.

Pentru a initia un pas, este suficient sa apesi pe acesta si sa urmezi indicatiile.

Nu toti pasii sunt obligatorii pentru ca in cont sa poti opera actiunile esentiale.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback