Configurarea integrarii cu eMAG


Aceasta optiune este disponibila doar daca activezi pachetul E-Commerce.

Poti integra contul tau SmartBill cu magazinul tau din eMAG Marketplace (eMAG MP), iar in acest fel poti prelua direct comenzile facute si le poti factura rapid, ceea ce inseamna economie de timp si eficienta.

Nu mai exista riscul de a pierde comenzi sau de a factura gresit produse pentru ca ele sunt preluate direct din Marketplace, cu toate informatiile care exista acolo.

Ai un control mult mai bun asupra operatiunilor pe care le-ai facut: ceea ce ai facturat, stornat sau anulat. Statusul fiecarei comenzi poate fi urmarit si actualizat mult mai usor.

Integrarea SmartBill cu eMAG se poate face atata timp cat:

  • Ai activata aceasta optiune in aplicatia SmartBill. Activarea acesteia se va face prin serviciul de suport
  • Detii o parola de acces, furnizata de cei de la eMAG

Dupa activarea integrarii cu eMAG, in pagina Contul meu > Integrari o sa apara zona dedicata configurarii numita Integrare eMAG Marketplace. Pentru a incepe procesul, trebuie sa apesi butonul Am cont eMAG MP.

Primul pas il reprezinta completarea adresei de email care corespunde contului tau eMAG Marketplace, in campul Utilizator si a cheii furnizate de catre eMAG, in campul Parola.

In zona Integrare eMAG Marketplace o sa apara mai multe campuri care trebuie completate pentru a stabili conditiile in care va functiona integrarea.

Genereaza facturi pe seria: se refera la seria pe care o vor avea documentele emise pentru comenzile eMAG. Daca este un cont nou, pe care nu ai configurata nici o serie pentru facturi, atunci o sa se deschida automat o fereastra in care poti stabili acest lucru. Daca ai mai multe serii pe facturi, o sa o poti selecta pe cea pe care doresti sa o utilizezi.

Preia comenzile incepand cu: se completeaza cu data de la care vrei sa preia comenzile de pe eMAG. Nu poate fi o data mai veche de 7 zile fata de data curenta. Aceasta posibilitate este utila daca ai un magazin eMAG MP in care, la momentul integrarii cu SmartBill, sunt comenzi pe care nu le-ai facturat.

ATENTIE!

Atentie, insa, la cazul in care preiei comenzi mai vechi, pentru care ai emis deja documente.

Tot aici, exista 3 optiuni de lucru pe care le puteti activa:

  • Incarcarea automata in eMAG a facturilor emise pentru comenzi
  • Verificarea datelor clientilor la ANAF
  • Salveaza client

In afara de data preluarii comenzilor, toate celelalte configurari pot fi modificate ulterior.

In cazul in care doresti sa renunti la integrare, exista posibilitatea de a te deconecta.

Pentru a incheia procesul de configurare, apasa Salveaza.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback