Sedii secundare
In acest articol
Ce sunt sediile secundare si cum se comporta
Fiecare firma are un sediu principal, cel care se creeaza automat odata cu contul SmartBill si mai multe posibile sedii secundare. Nu poate exista un sediu secundar independent de un sediu principal.
Sediile secundare au datele fiscale ale firmei si nu pot emite documente cu alt CIF. In schimb, adresa ce va aparea pe acestea va fi diferita de cea a sediului principal.
Sediile secundare pot prelua configurarile sediului principal, dar isi pot stabili si altele, diferite de acesta (personalizare, cote TVA, limbi, preferinte personale si generale, notificari).
Fiecare sediu secundar are propriile rapoarte si propriii utilizatori.
De pe un sediu secundar poti modifica doar datele acelui sediu (tip de abonament si informatii legate de locatie).
Cum se creeaza un sediu secundar
Pentru a crea un sediu secundar, trebuie sa intri:
- pe pagina Configurari > Date firma si sa apesi +Adauga sediu secundar
- pe pagina Configurari > Sedii (pagina este vizibila doar daca ai deja create un sediu secundar sau ai selectat aceasta optiune la crearea contului SmartBill) si sa apesi + Sediu secundar
Indiferent de pagina din care faci asta, vei urma pasii si o sa:
- Completezi denumirea si datele privind locul in care se afla sediul secundar
- Selectezi tipul de abonament pentru sediul secundar
- Alegi ce configurari si informatii preiei din sediul principal
- Stabilesti care sunt utilizatorii de pe sediul principal care vor avea acces si pe sediul secundar.
Odata cu crearea primului sediu secundar, in Configurare, apare sectiunea Sedii, o lista a tuturor sediilor firmei tale. De aici, poti adauga alte sedii sau poti modifica date legate de cele care functioneaza deja. Mai multe despre aceasta pagina, aici.
Conectarea la o firma cu mai multe sedii si trecerea de la un sediu la altul
In cazul in care vrei sa te conectezi la o firma cu mai multe sedii si ai drepturi de utilizator pe mai multe dintre acestea, va trebui sa selectezi sediul pe care doresti sa-l accesezi.
Daca vrei sa te conectezi la o firma cu mai multe sedii dar nu ai drepturi decat pe unul dintre acestea, vei fi conectat automat fara a fi nevoie de selectarea prealabila a acestuia.
Selectorul firmei/firmelor este cel care iti permite sa te conectezi la un alt sediu, din lista Sedii disponibile. Aici o sa fie vizibile toate sediile la care ai acces.
Sediul principal este marcat cu un steag.
Raportul dintre un sediu principal si unul secundar
Fiecare sediu secundar poate accesa Configurare > Date firma, de unde poate modifica strict informatiile de identificare ale acestuia.
Din sediul principal se pot face modificari pe toate sediile.
Informatiile legate de denumirea firmei, CIF, Registrul comertului, capital social si statutul de platitor TVA se pot edita doar de pe un sediu principal. Actualizarea datelor se face automat pe toate sediile secundare.
Sectiunea Configurare > Sedii este vizibila doar de pe sediile principale.
Fiecare sediu isi poate stabili, independent de celelalte, configurarile din preferintele personale si generale.
De pe un sediu secundar se poate comanda/prelungi un abonament din Contul meu > Comanda doar pentru sediul respectiv.
Din sediul principal se pot face comenzi/prelungi abonamente pentru toate sediile.
BINE DE STIUT!
Daca expira abonamentul pentru sediul principal, accesul pe sediile secundare va fi restrictionat, chiar daca abonamentele pentru acestea sunt valabile. Din momentul in care te conectezi pe un sediu secundar care este legat de un sediu principal cu abonament expirat, ai la dispozitie 24 de ore de acces neconditionat. Daca abonamentul sediului principal este activat in aceasta perioada, activitatea sediului nu este afectata. Dupa 24 de ore, sediile secundare nu vor mai putea fi accesate decat in momentul activarii abonamentului pentru sediul principal.