Autentificarea biometrica

Prin activarea acestei optiuni, accesul in contul SmartBill va presupune 2 etape: folosirea parolei, ca si pana acum, si verificarea modului de tastare.

Activarea se face din Contul meu > Securitate, de la Autentificare biometrica.

Pentru a putea activa autentificarea biometrica, trebuie sa confirmi parola de acces si acordul asupra prelucrarii datelor personale.

Se va genera un sir unic de cuvinte, pe care va trebui sa il tastezi de doua ori. Acest proces permite identificarea modului unic in care tastezi si va recunoaste pe viitor daca persoana care se conecteaza este cea care a realizat securizarea.

Trebuie sa introduci sau sa confirmi (daca este deja completat) numarul de telefon pe care vei primi un cod de acces. Introducerea acestui cod primit prin SMS incheie activarea autentificarii biometrice.

La urmatoarea accesare a contului, trebuie sa retastezi sirul de cuvinte care a fost generat pentru tine.

ATENTIE!

In plus, sunt securizate cu aceeasi procedura urmatoarele operatiuni: 

In momentul in care te autentifici, exista posibilitatea de a confirma faptul ca dispozitivul pe care il folosesti pentru a te conecta la SmartBill (PC, mobil, tableta) este unul sigur. Confirmarea se face prin bifarea casutei din fereastra in care trebuie sa introduci sirul de cuvinte.

Poti sa renunti la autentificarea biometrica din pagina Securitate de la butonul Dezactiveaza.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback