Conectare cu Google Authenticator

Acest tip de securizare presupune instalarea pe telefonul mobil a aplicatiei Google Authenticator (GA). Ea iti furnizeaza coduri pe care trebuie sa le folosesti de fiecare data cand te conectezi la SmartBill, dupa ce ai introdus parola pe care o folosesti deja la conectare.

In primul rand, trebuie sa instalezi pe telefonul mobil aplicatia Google Authenticator (GA) disponibila pentru Android si iOS.

Dupa ce instalezi si deschizi GA, trebuie sa adaugi contul SmartBill la acesta. Este a doua etapa a procedurii si presupune alegerea unei optiuni prin care faci aceasta adaugare. Ai posibilitatea de a scana codul QR sau de a introduce cheia/codul alcatuit din litere si cifre ce apare in fereastra. La final, apasa Continua.

Citirea sau adaugarea codului va face ca in GA sa se genereze un cod unic, valabil pentru 30 de secunde, care trebuie introdus in campul ferestrei care apare.

La prima conectare, se va afisa si o lista cu coduri care pot fi folosite atunci cand nu putem obtine codul de acces prin GA. Fiecare dintre aceste coduri poate fi utilizat o singura data. Lista poate fi tiparita sau copiata. Daca optezi pentru copierea ei, dupa apasarea butonului, trebuie sa deschizi un fisier (word, notepad etc) si sa lipesti acolo lista.

Odata realizata conectarea, vei primi mesajul de succes.

De acum inainte, de fiecare data cand va trebui sa te autentifici, pe langa parola pe care o ai definita pentru contul tau, va trebui sa introduci si codul generat de Google Authenticator.

ATENTIE!

In plus, sunt securizate cu aceeasi procedura urmatoarele operatiuni: 

Daca exista mai multi utilizatori care folosesc acelasi cont, fiecare va trebui sa se conecteze cu aplicatia Google Authenticator proprie.

Exista posibilitatea de a confirma faptul ca dispozitivul pe care il folosesti pentru a te conecta la SmartBill (PC, mobil, tableta) este unul sigur. Confirmarea se face prin bifarea casutei din fereastra in care trebuie sa introduci codul generat de GA.

In cazul in care alegi sa declari dispozitivul sigur, codul GA nu va mai fi solicitat timp de 1 luna. La finalul perioadei, codul va fi solicitat din nou si trebuie reconfirmata aceasta optiune.

ATENTIE!

Nu doar dispozitivul este important ci si browser-ul pe care il folosesti. Pentru ca autentificarea sa fie considerata securizata pe viitor, trebuie sa folosesti acelasi dispozitiv si acelasi browser pe care le-ai folosit in momentul confirmarii.

Codurile generate de GA au o perioada de valabilitate limitata la 30 de secunde. El nu mai este valabil in afara acestui interval. Perioada de valabilitate este indicata de cercul albastru care se „deruleaza”.

Poti sa renunti la autentificarea cu GA din pagina Securitate de la butonul Dezactiveaza.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback