Actiuni in raportul Recurente emise

In rapoartele SmartBill, ultima coloana este dedicata actiunilor pe care le putem aplica documentelor.

Actiunile disponibile depind de statusul activ sau inactiv al recurentei.

Actiunile sunt:

Vizualizare: te ajuta sa vezi rapid documentele (facturi sau proforme) emise pe baza recurentei. Aceasta actiune duce automat la deschiderea unei pagini diferite in care este afisat raportul Facturi / Proforme emise (in functie de tipul de document emis pe baza recurentei), filtrat pe documentele recurente deja emise.

In partea de sus a paginii, este afisat un mesaj de informare, pentru a-ti fi usor de urmarit abonamentul pentru care se afiseaza documentele.

Oprire: se opreste abonamentul recurent setat, iar urmatorul document nu se mai emite la data programata. Recurenta ramane in raport marcata cu Oprit, in coloana Data terminare.

Modifica: deschide automat pagina de modificare a abonamentului recurent. Actualizeaza datele recurentei si salveaza-o inca o data, astfel incat datele sa fie actualizate pentru urmatorul document emis.

Copiaza: daca ai deja setata o recurenta si vrei sa folosesti aceleasi date pentru o recurenta noua (pentru acelasi client sau pentru un alt client), castiga timp folosind aceasta actiune. Automat, se va deschide pagina de emitere a unei noi recurente cu datele preluate de pe recurenta initiala. Se preiau datele clientului, datele despre produs(e), cat si campurile specifice pentru setarea si emiterea recurentei (data emiterii primului document, frecventa etc). Campul Numar abonament se completeaza automat cu urmatorul numar, in ordine cronologica.

Sterge: daca nu mai ai nevoie de recurenta pentru un anumit client/abonament, prin aceasta actiune o elimini din aplicatie – implicit, nu se mai emite urmatorul document recurent.

Pornire – pentru recurentele oprite.

In cazul in care ai oprit un abonament, iar acum ai din nou nevoie sa fie emis documentul pe baza acelui abonament, ai optiunea de a reactiva recurenta.

BINE DE STIUT!

Recurenta se reactiveaza cu aceleasi setari pe care le-ai efectuat initial. Daca este cazul sa actualizezi anumite informatii, mai intai modifica recurenta, salveaza-o si apoi porneste-o.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback