Preluarea e-Facturilor din S.P.V.

E-Facturile trimise la ANAF ajung in S.P.V. al firmei care le emite, dar si in S.P.V. al firmei client (identificate pe baza CIF/CNP).

Optiunea Preia e-Facturi din Rapoarte > Cheltuieli permite preluarea din propriul S.P.V. a e-Facturilor pe care furnizorii le trimit in ANAF. Dupa preluare, le poti salva automat ca receptii sau cheltuieli.

ATENTIE!

Documentele pe care le preiei trebuie salvate pentru a se inregistra in contul tau. La preluare, ele sunt afisate in sectiunea Nesalvate a raportului si atat timp cat sunt aici, aceste documente nu au niciun impact asupra datelor si valorilor din contul SmartBill. Dupa salvare ele vor fi afisate exclusiv in sectiunea Salvate a raportului, iar informatiile aflate pe ele sunt inregistrate in aplicatie.

Daca contul SmartBill este autorizat in S.P.V. si apesi Preia e-Facturi trebuie mai intai sa alegi data de la care vei face preluarea. Vei putea prelua doar e-Facturile care au fost validate in S.P.V. in ultimele 60 de zile. Dupa selectarea unei date in intervalul permis, este posibila efectuarea primei preluari.

Dupa prima preluare, urmatoarele se vor efectua automat tinand cont de precedentele. Asadar, daca ultima preluare a fost facuta in 10.01.2024 la ora 15:22, urmatoarea preluare, pe care sa presupunem o faci peste 5 zile, va tine cont de acest marcaj temporar si va prelua automat toate e-Facturile validate in S.P.V. dupa acel moment, deci din 10.01.2024 la ora 15:23.

Preluarea e-Facturilor (care presupune in realitate doua faze distincte: verificarea si preluarea) este vizibila intr-o fereastra in care este indicat progresul. Durata acestui proces depinde de numarul documentelor care sunt de preluat.

Butonul Ascunde permite „inchiderea” ferestrei fara a intrerupe procesul de preluare. Aceasta optiune este utila pentru ca permite operarea altor actiuni in raport (mai putin realizarea unei alte preluari) sau in alte zone a aplicatiei. Fereastra ascunsa este reafisata daca apesi Detalii din zona in care este indicata data ultimei preluari.

In urma preluarilor, in contul SmartBill pot ajunge:

  • e-Facturi noi: vizibile in sectiunea Nesalvate
  • Actualizari: e-Facturi pe care nu le-ai salvat si care, intre timp, au fost modificate de furnizor si retrimise in S.P.V.; vizibile in sectiunea Nesalvate
  • Modificari: e-Facturi pe care le-ai salvat si care, ulterior, au fost modificate de furnizor si retrimise in S.P.V.; vizibile in sectiunea Salvate.

Despre ce trebuie sa faci dupa preluarea din S.P.V. ai detalii in Salvarea e-Facturilor preluate.

BINE DE STIUT!

Dupa preluare, se aplica automat filtrul Ultima preluarea din S.P.V. astfel incat in ambele sectiuni ale raportului vor si afisate exclusiv e-Facturile care tocmai au fost preluate.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback