Salvarea e-Facturilor preluate

e-Facturile preluate din sectiunea Nesalvate au status Nesalvata si doua marcaje specifice:

  • e – simbol al e-Facturii, aflat pe coloana Document alaturi de serie si numar
  • icon „nor cu o sageata in jos” – de pe coloana Status.

Documente nesalvate

Aceste documente trebuie salvate pentru a putea fi inregistrate in aplicatie (pana atunci, valorile, sumele, produsele nu sunt luate in calcul in aplicatie si nu sunt vizibile in rapoarte).

Actiuni disponibile:

  • Vizualizare: deschide documentul furnizorului intr-un format tipic SmartBill. Aceasta este pur si simplu o „reconstituire” a documentului furnizorului folosind un model al documentelor din SmartBill.
  • Salveaza Cheltuiala: salveaza o cheltuiala in cont.

Vizualizare

In pagina de vizualizare a facturii, in banda laterala, in sectiunea Informatii, ai la dispozitie optiunea Descarca document validat care descarca un fisier in format .ZIP ce contine, in format .XML, e-Factura trimisa de furnizor si semnatura ANAF.

Salvare cheltuiala

Actiunea permite salvarea e-Facturii ca o cheltuiala. Se deschide pagina Cheltuiala cu toate informatiile aflate pe documentul de la furnizor si o poti salva.

Dupa salvare, documentul "dispare" din sectiunea Nesalvate si va fi afisat in sectiunea Salvate.

Actualizari

Exista posibilitatea ca furnizorul sa modifice un document pe care tu l-ai preluat deja in cont, dar nu l-ai salvat. Daca apar astfel de situatii, noi le numim actualizari si sunt indicate in raport, (in sectiunea documentelor Nesalvate) de un „triunghi cu avertisment” afisat pe coloana Status.

Aceste documente au disponibila actiunea Modifica cheltuiala. Aceasta deschide documentul in pagina de emitere a cheltuielii si permite salvarea acestuia conform cu modificarile facute de furnizor.

Documente Salvate

Aici sunt afisate toate documentele de la furnizori care sunt salvate in aplicatie, inclusiv cele create pe baza e-Facturilor.

Documente modificate

Este posibil ca o e-Factura salvata sa fie modificata de furnizor. Daca acesta retrimite e-Factura modificata in S.P.V., la urmatoarea preluare, documentul din raport va fi marcat cu „triunghi de avertizare”.

Daca deschizi documentul, apar doua optiuni: Versiune existenta/ Versiune noua. In acest fel, poti urmari diferentele intre cele doua versiuni ale documentului de la furnizor: cea veche, pe care ai salvat-o si cea noua care nu este salvata. In banda laterala, la Informatii, se vede ca cele doua versiuni au doua ID-uri de incarcare in S.P.V. diferite.

Versiunea existenta are optiunea Sterge doc. asociat care permite stergerea documentului creat la salvare. Daca acesta este sters, in sectiunea Nesalvate a raportului se va regasi versiunea noua a e-Facturii ce poate fi salvata.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback