Emiterea voucherului manual

Emiterea voucherului se face din:

  • pagina de vizualizare a voucherului

In pagina de emitere, trebuie sa completezi informatii ce privesc clientul, valabiliatatea si valoarea voucherului. 

Client: numele sau CIF-ul clientului.

Cod voucher: el este generat automat si nu poate fi modificat. Fiecare cod de voucher emis in SmartBill este unic.

Data emiterii: data emiterii voucherului. Este propusa data curenta, dar poate fi modificata.

Valabilitate: definesti perioada in care voucherul poate fi folosit. Poti selecta una dintre perioadele prestabilite: 30 zile, 60 de zile, 3 luni, 6 luni, 1 an, 2 ani. Acest camp este legat de Expira la. In functie de perioada selectata, aici se va stabili automat si data expirarii voucherului.

BINE DE STIUT!

Valabilitatea unui voucher nu este limitata la perioadele fixe, prestabilite in campul Valabilitate. Poti stabili manual data pana la care voucherul este valabil prin selectarea acesteia in campul Expira la. In acest caz, in campul Valabilitate apare indicatia Personalizat.

Expira la: se completeaza automat cu data la care se incheie valabilitatea daca selectezi o perioada in campul Valabilitate. De aici, poti stabili orice alta data de expirare.

Moneda: moneda in care se emite voucherul se poate selecta din lista derulanta. Daca selectezi una dintre valute, se afiseaza si campul Curs in care se afiseaza cursul valutar la zi.

Valoare voucher: reprezinta valoarea bunurilor/serviciilor pe care clientul le va putea achizitiona cu voucherul emis. Aceasta valoare poate fi mai mare decat valoarea achitata de client, in cazul in care ii acorzi discount.

Acorda discount %: discountul acordat poate fi valoric sau procentual. In functie de procentul sau suma stabilita in campul Discount, se afiseaza si suma din Valoarea de incasat. Poti stabili in mod direct si valoarea de incasat prin editarea campului respectiv, caz in care valoarea discount-ului este calculata automat.

Valoarea de incasat este cea pe care o achita clientul si nu este afisata pe voucher. Este insa vizibila in Emitere > Voucher.

Permite plata cu cardul online: este o optiune afisata pentru toate conturile. Activarea ei este posibila, insa, doar pentru cei care au activat mobilPay. Aceasta permite clientului sa achite voucherul cu cardul online. Mai multe despre mobilPay, aici.


Intocmitor: se completeaza automat cu numele utilizatorului conectat la cont;

Text suplimentar: poti adauga un comentariu care va fi tiparit pe voucherul care urmeaza sa fie emis.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback