Crearea unei liste de preturi speciale

EXCEPTIE

Aceasta optiune este disponibila doar pentru conturile SmartBill Facturare Platinum.

Crearea/adaugarea unei astfel de liste se face de la butonul dedicat, aflat in Liste de preturi speciale.

In primul rand, trebuie stabilite conditiile in care se aplica preturile speciale, iar pentru asta este nevoie sa definesti:

  • Denumirea listei: poate fi orice nume decizi tu
  • Clientul/clientii pentru care se vor propune aceste preturi. O lista poate fi definita pentru unul, mai multi sau pentru toti clientii
  • Valabilitatea : intervalul de timp in care lista va produce efecte

In functie de numarul de clienti pentru care este definita lista, zona in care se stabilesc conditiile se configureaza diferit si se impun anumite actiuni:

  • Un client – determina aparitia selectorului in care alegi respectivul client
  • Lista de clienti – duce la aparitia butonului Defineste lista clienti. Acesta deschide o fereastra in care poti crea respectiva lista prin selectare si Adaugare
  • Toti clientii – duce la disparitia campului in care apare denumirea clientului

Introducerea produselor pe lista se face de la butonul Adauga, dupa trecerea denumirii sau a codului produs in campul dedicat. Acestea au asociate:

  • date privind moneda, UM, cota TVA, care sunt preluate din Nomenclator. Toate pot fi modificate
  • informatii legate de costul de achizitie si de preturile cu si fara TVA care se regasesc in Nomenclator. Acestea din urma pot lipsi in cazul in care nu sunt stabilite
  • Campul destinat pretului special ce trebuie completat manual si unde poti opta pentru trecerea valorii cu sau fara TVA

BINE DE STIUT

Cu butonul Adauga mai multe produse, o sa poti aduce in lista mai multe produse odata. In fereastra care se deschide, apare optiunea de a le Adauga pe toate sau de a Adauga doar produsele dintr-o anumita grupa. Aceasta din urma optiune este valida doar daca ai definite gruparile de produse. In functie de acestea, poti selecta produsele pe care le doresti pe lista de preturi speciale in functie de una sau mai multe conditii.

Listele create pot fi salvate cu doua stari diferite:

  • Inactiva: daca se apasa Salveaza preturi speciale. In acest caz, lista are un statut de „ciorna”, iar preturile nu vor fi preluate pe documente
  • Activa: daca se apasa Salveaza si activeaza lista. In aceasta situatie, se considera ca ea este finalizata, iar preturile speciale vor fi propuse cand se intocmesc documente care contin produsele din lista

ATENTIE!

In pagina Liste de preturi speciale, este aplicat implicit filtrul care va afisa doar listele active. Asta poate crea impresia ca nu listele tale inactive s-au pierdut.

Pentru liste, sunt disponibile urmatoarele actiuni: Vizualizare, Modificare, Copiere, Activare/Inactivare (in functie de statut), Stergere. La stergere, o sa primesti un mesaj de avertisment. La copiere, va trebui sa dai un nume noii liste.

Pentru o lista care a fost generata pentru mai multi clienti, poti interveni, in orice moment, pentru ai elimina sau adauga. Pentru asta, este suficient sa apesi Modifica lista de clienti si sa stergi/completezi clientii in fereastra care se deschide.

Listele de pret pot fi filtrate in functie de: denumire, clientul pentru care au fost definite, stare sau produsele pe care le contin.

Poti filtra produsele din Lista de preturi speciale si in functie de grupari (daca le ai stabilite). In Filtrare, poti bifa Adauga doar produsele care respecta si poti stabili maxim 3 criterii de grupare dupa care sa se faca afisarea.

BINE DE STIUT

Daca ai create liste de preturi speciale si schimbi tipul de cont (treci de la SmartBill Facturare la SmartBill Gestiune), listele se vor pastra si vor fi definite pentru Toate gestiunile.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback