Filtrari e-Factura

In raportul Facturi emise, sunt afisate butoane care aplica automat filtre legate de e-Factura. Pe baza acestora, poti identifica, de exemplu, documente care trebuie trimise in S.P.V., dar si in functie de alte criterii.

Sunt sase butoane care stabilesc conditiile de afisare a facturilor in raport.

Toate

Aceasta conditie este, in realitate, raportul fara nicio filtrare activa. In acest caz, se afiseaza toate facturile emise in aplicatie, in perioada selectata.


e-Facturi de trimis

Aici sunt afisate toate facturile care, in mod normal, ar trebui trimise in S.P.V. Sunt aplicate doua criterii:

  • facturi netrimise
  • facturi emise clientilor pentru care legea solicita e-Factura.

Selectia la aceasta filtrare tine cont de tipul de client, identificat in functie de ce este completat in campulCIF/CNP. Implicit, sunt afisate aici doar facturile emise pentru operatorii economici (publici sau privati) din Romania (sunt incluse institutii publice, regii autonome, companii publice, firme private, PFA-uri, intreprinderi familiale sau individuale).


ATENTIE!

Nu se tine cont de corectitudinea CIF/CNP completat. In cazul in care CIF-ul/CNP-ul clientului este gresit (nu este valid), factura emisa este afisata in aceasta categorie. Asadar, aici, sunt inclusi toti clientii care:

  • au adaugata tara Romania
  • sigur nu sunt persoane fizice.

Daca ai drept de administrator, poti configura conditiile de afisare pentru acest filtru. Optiunea din partea dreapta, Configurare e-facturi de trimis, permite adaugarea in aceasta categorie si a celor emise pentru:

  • Persoane fizice din Romania cu CNP valid
  • Persoane fizice din Romania fara CNP completat: cei care la CIF/CNP au completat „–” (minus)
  • Clienti din afara Romaniei.

Exista optiunea de a include si e-Facturile cu status Eroare.

Termen de trimitere depasit

Este o subcategorie a e-Facturilor de trimis. Dintre acestea, aici sunt afisate doar documentele ale caror data de emitere depaseste termenul legal de 5 zile lucratoare. In acest fel, vei putea identifica e-Facturile pe care nu le-ai trimis la timp.

e-Facturi in procesare

Conditia care este luata in considerare este de statusul e-Facturii. Aici sunt afisate toate e-Facturile care au status In curs de trimitere si In validare.

e-Facturi cu erori

Cu acest filtru sunt afisate e-Facturile cu status Eroare (indiferent daca este o eroare constatata la verificarea interna care se face in aplicatie inainte de a o trimite catre S.P.V. sau o eroare primita in urma procesarii de catre ANAF).

Aceste facturi pot fi afisate si in e-Facturi de trimis daca administratorul a bifat optiunea din Configurare e-Facturi de trimis.

Pentru a le trimite, ele trebuie corectate.

e-Facturi valide

Sunt afisate e-Facturile cu status Valida.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback