Emiterea facturii de pe mobil

Emiterea facturii de pe mobil

Pagina de emiterea a facturii poate fi accesata din meniu secțiunea Facturi → Butonul principal sau de pe Dashboard, de la Butonul principal → Emitere factura.

In pagina de emitere a facturii, campurile obligatorii sunt marcate cu *. O parte din aceste campuri sunt precompletate, dar ai posibilitatea sa modifici datele.

Client

Campul Client permite selectarea acestuia dintre cei inregistrati in aplicatie. La atingerea campului, se afiseaza lista acestore. Daca emiiti factura pentru un client nou, apasa butonul + din pagina si completeaza datele acestuia. La final, confirma informatiile prin apasarea butonului de validare √ din dreapta sus. Clientul va fi adugat pe document si salvat in nomenclator.


Data emiterii, termen de plata, serie si numar

Campul Data emiterii este completat automat cu data la curenta, dar il poti edita daca este nevoie.

Termenul de plata este si el precompletat cu ceea ce setat la nivel de cont in configurari sau cu cel stabilit pe clientul respectiv (daca ai selectat o valoare diferita pentru acel client).

Serie: se adauga automat daca este creata. In cazul in care ai creat mai multe serii, se afiseaza seria implicita. Numarul nu poate fi modificat.

Moneda si limba in care vei emite factura se stanbilesc de la campurile care sunt afisate daca apesi sageata aflată sub campul Serie.

Moneda este implicit setata ca RON, insa poti alege oricare din cele 19 monede disponibile. Daca alegi sa emiti factura in valuta, SmartBill preia cursul valutar de pe internet si il afiseaza in campul Curs.


BINE DE STIUT!

Apicatia va prelua automat cursul in functie de ziua aleasa ca data a emiterii.

Indiferent de situatie, campul Curs este editabil. Doar tine minte ca programul se va raporta la valoarea cursului pentru a calcula pretul produselor pe factura.


Adaugarea produselor se face de la butonul Adauga produs/serviciu care acceseaza lista produselor înregistrate in aplicație. Prin simpla atingere, produsul este adaugat pe factura.

Butonul Discount% iti permite sa adaugi discount-uri pe produs sau la valoarea totala a facturii.

Optiunea Incaseaza acum (total sau partial) iti permite sa inregistrezi incasarea odata cu emiterea facturii. Daca o bifezi, poti selecta tipul incasarii si completa restul datelor necesare.

Pentru a finaliza documentul apasa din dreapta sus. Factura va fi afisata ca ciorna pentru a-ti permite verificarea datelor. Pentru a salva factura apasa din nou .

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback