Soldul bancar si calcularea totalurilor in Tranzactii bancare

Soldul bancar

Soldul bancar ia in considerare doar valorile documentelor de incasare/plata salvate in raport, la finalul perioadei pe care o alegi.

Pentru ca soldul afisat in SmartBill sa corespunda cu cel din banca trebuie sa inregistrezi soldul bancar ca sold initial in aplicatie si din acel moment:

  • sa adaugi/importi in SmartBill toate tranzactiile din banca
  • sa salvezi toate tranzacțiile înregistrate.

Actualizarea automata si afisarea lui se face in functie de tranzactiile inregistrate sau de data pe care o alegi. Dupa fiecare tranzactie inregistrata si salvata, soldul se actualizeaza automat, in cateva secunde (cu exceptia catorva situatii).

  1. Daca sunt inregistrate tranzactii care afecteaza soldurile de la finalul a mai mult de 2 luni din trecut, soldul se va actualiza in cursul noptii si va fi afisat in cursul zilei urmatoare

    Se afiseaza urmatorul mesaj: Pentru ca au fost inregistrate tranzactii vechi, care afecteaza soldurile pe mai multe luni din trecut, recalculul soldului actual necesita un timp suplimentar. Soldul actualizat va fi afisat in cursul zilei de maine.

    Exemplu: Esti in luna mai si inregistrezi o tranzactie din luna martie. Vei afecta soldul de la finalul lunii martie si aprilie, ceea ce va întârzia actualizarea soldului.

  2. Daca se alege o data din urma cu mai mult de un an, soldul nu va fi afisat.

Introducerea soldului initial va „reseta” cifra afisata in raport la Sold. Soldul initial devine soldul afisat si calculul acestuia se va relua din acel punct, doar pentru tranzactiile salvate care au o data ulterioara acestuia. Tranzactiile care au o data anterioara soldului initial nu mai sunt luate in calcul.


Afisarea totalurilor in raport

Totalul (totalurile daca in raport se afiseaza si totalul partial, calculat pe pagina), spre deosebire de sold, tine cont si de tranzactiile nesalvate care sunt afisate in raport.

Din aceasta cauza, valoarea soldului la zi poate sa difere de valoarea totalului atunci cand se face un raport la data curenta.

Regulile de calcul al totalurilor

  • Cand exista sold initial
    • Total partial: Valoarea calculata tine cont doar de tranzactiile afisate in pagina, fara a lua in calcul soldul initial.
    • Total: Valoarea calculata tine cont doar de tranzactiile retinute in urma filtrarii, fara a lua in calcul soldul initial.
  • Cand exista tranzactii nesalvate
    • Total partial: Valoarea calculata tine cont de toate tranzactiile (salvate si nesalvate) afisate in pagina.
    • Total: Valoarea calculata tine cont de toate tranzactiile (salvate si nesalvate) retinute in urma filtrarii.
  • Cand exista sold initial si tranzactii nesalvate
    • Total partial: Valoarea calculata tine cont de toate tranzactiile (salvate si nesalvate) afisate in pagina fara a lua in calcul soldul initial.
    • Total: Valoarea calculata tine cont de toate tranzactiile (salvate si nesalvate) retinute in urma filtrarii, fara a lua in calcul soldul initial.
Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback