Modificarea super-utilizatorului

Super-utilizatorul este marcat in lista utilizatorilor printr-un icon special plasat langa adresa de email.

El va fi singurul care va putea transfera drepturile care ii revin in aceasta calitate unui alt utilizator care devine astfel noul super-utilizator. Actiunea Transfera dreptul de super-utilizator este disponibila din pagina de editare a drepturilor acestuia (doar pe sediul principal, nu si pe sediile secundare).

BINE DE STIUT!

Schimbarea super-utilizatorului se produce doar pe firma pe care se face transferul de drepturi. Daca super-utilizatorul actual sau viitor are acces pe alte firme, drepturile se vor schimba doar pe firma aceasta si vor ramane neschimbate pe restul firmelor.

Transfera dreptul de super-utilizator afiseaza o fereastra in care sunt oferite informatii legate de aceasta actiune. Pentru a continua, trebuie scris cuvantului „confirm” in campul disponibil in fereastra.

Un cod de verificare este trimis la adresa de mail folosita pentru accesul in contul SmartBill. Codul functioneaza doar pe firma pe care a fost generat. Acesta este valabil pana la finalul celei de-a 3 zi dupa data confirmarii.

Acest cod trebuie completat in fereastra care se afiseaza alaturi de parola folosita la accesul in aplicatie.

In pasul urmator, trebuie ales utilizatorul catre care se face transferul.

Este disponibil un selector cu lista utilizatorii de pe firma (inclusiv userii inactivi) si optiunea de adaugare utilizator nou. Daca se opteaza pentru un utilizator nou, permitem adaugarea adresei de email cu care acesta va accesa aplicatia.

Finalizarea transferului se face de catre cel care a fost ales sa preia dreptul de super-utilizator. Pana atunci, actualul super-utilizator este cel care detine acest statut si poate revoca actiunea.

Cel care urmeaza sa preia drepturile super-utilizatorului va primi un email cu un link care ii permite finalizarea procesului de transfer. Transferul se poate realiza doar accesand acest link.

Linkul este valid pana la data egala cu ziua in care a fost generat + 3 zile.

ATENTIE!

Transferul poate fi anulat manual de catre cel care l-a initiat, atat timp cat noul super-utilizator nu a confirmat preluarea drepturilor. Actiunea se poate face de la Anuleaza transfer, optiune care este afisata in sectiunea Utilizatori si in pagina de editare a drepturilor vechiului super-utilizator (dupa ce acesta efectueaza pasii presupusi la transfer).

Exista si posibilitatea anularii automate daca se depaseste data de valabilitate a link-ului care trebuie accesat de noul super-utilizator pentru a finaliza transferul.


Gestionarea contului vechiului super-utilizator

Prima actiune pe care trebuie sa o opereze noul super-utilizator este sa decida ce se intampla cu accesul vechiului super-utilizator in contul firmei. Exista posibilitatea ca acesta sa fie dezactivat de pe contul firmei (inclusiv pe sediile secundare).

Daca se decide mentinerea accesului pentru vechiul super-utilizator, in functie de atingerea limitei de utilizatori in cont (respectiv sedii), pot exista mai multe situatii:


  • Firma pe care nu s-a atins limita maxima de utilizatori: contul ramane activ.Acelasi lucru se intampla si daca exista sedii secundare pentru care nu s-a atins limita de utilizatori.

  • Firma pe care s-a atins limita utilizatorilor activi: contul este dezactivat.In cazul in care firma are mai multe sedii secundare, este dezactivat si din acelea pe care s-a atins limita utilizatorilor. Sunt indicate sediile pe care acesta mai este activ. El poate fi activat ulterior.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback