Preluarea tranzactiilor

Poti conecta conturile bancare la aplicatia SmartBill. In urma conectarii, tranzactiile bancare se pot prelua automat si pot fi asociate (manual sau automat) cu documentele inregistrate aici: facturi, proforme, incasari si plati.

Preluarea tranzactiilor se poate face direct din fereastra de succes care afiseaza sumarul dupa conectarea cu banca sau din Incasari si plati > Tranzactii bancare, de la butonul cu acelasi nume.


Butonul are doua variante si presupun unul sau doua procese:

  • Preluarea tranzactiilor: tranzactiile operate in banca (incasari si plati) sunt „aduse” in contul SmartBill
  • Preluarea si asocierea tranzactiilor implica si identificarea in aplicatie a documentelor (sau a altor informatii.

ATENTIE!

Intotdeauna aceste procese sunt legate de contul bancar vizibil in selectorul IBAN, iar odata cu tranzactiile este preluat si soldul care este afisat in raport pentru fiecare cont bancar selectat. Mai multe despre preluarea soldului aici.

La prima preluare, se deschide fereastra care permite stabilirea datei de la care se incepe transferul tranzactiilor (sau a perioadei pentru care se face). Preluarea nu se poate face pentru tranzactii mai vechi de 90 de zile.

ATENTIE!

Dupa ce ai facut prima preluare, nu vei putea sa mai preiei tranzactii din trecut. Exemplu: Esti in data de 5 mai si alegi 1 mai ca data de la care vei prelua tranzactii. La finalizare:

  • sunt aduse toate incasarile si platile efectuate incepand cu ziua de 1 mai (ora 00:00) pana la ora preluări in data de 5 mai
  • nu vei mai putea prelua tranzactii din data de 30 aprilie sau mai vechi
  • urmatoarea preluare se face automat de la ultima tranzactie preluata din data de 5 mai.

La preluarea tranzactiilor, fie ca ai optat sau nu si pentru asocierea automata, se afiseaza o fereastra care indica evolutia procesului.



Pentru ca acesta poate sa dureze in functie de cantitatea de date care se preia, poti:

  • Ascunde: fereastra dispare si poti face alte operatiuni in aplicatie, in orice alta parte. Pentru a revedea fereastra de progres, apasa Detalii din dreptul informatiilor legate de ultima actualizare

  • Intrerupe: preluarea/asocierea este intrerupta dupa ce este confirmata aceasta actiune. in cazul intreruperii nu se va retine in cont niciuna dintre tranzactiile pentru care s-a incercat preluarea (desi au generat costuri). Tranzactiile nu sunt pierdute insa, vor fi preluate la urmatoarea actiune.

La finalul procesului de preluare (preluare si asociere) tranzactiile care au fost „aduse” din banca sunt afisate in Tranzactii bancare.

Odata cu tranzactiile, este preluat si soldul bancar care este afisat in aceeasi pagina.

ATENTIE!

Tranzactiile preluate din banca trebuie salvate. Ele se vor asocia automat (odata cu preluarea) sau manual cu documente din contul SmartBill, iar aceste asocieri trebuie salvate. Pe baza lor se genereaza incasari si plati.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback