Preluarea produselor in e-Transport de pe documente

ATENTIE!

Aceasta operatiune este posibila doar atunci cand partenerul de pe notificare este un client, adica in cazul in care tipul operatiunii este Livrare intracomunitara, Transport pe teritoriul national, Import sau Tranzactie intracomunitara.

Butonul Preia de pe documente deschide fereastra Alege documentele de pe care se preiau produsele in care sunt afisate facturile si avizele emise in cont pentru clientul selectat.

In aceasta feresatra sunt afisate implicit facturile si avizele (inclusiv ciornele) clientului selectat, pe luna curenta (cu posibilitatea selectarii altei perioade). Daca sunt mai mult de 10 documente, vor si distribuite pe pagini diferite intre care se poate naviga.

In fereastra poti selecta unul sau mai multe documente. Preia in e-Transport face ca:

  • toate produsele de pe acestea sa fie incarcate in notificare
  • documentele sa fie inregistrate pe notificare, in sectiunea DOCUMENTE TRANSPORT.

Pe prima coloana, un marcaj ofera invormatii relevante in raport cu e-Transportul. Astfel exista 3 posibile situatii:

  •   bifa verde: produse de pe acel document au fost introduse pe o alta notificare e-Transport
  •    avertisment triungiular: documentul contine produse cu risc fiscal
  • fara marcaj: este un document care nu contine produse adaugate pe vreun e-Transport sau cu produse cu risc fiscal.

Inainte de a prelua produsele, in fereastra de alegere a documentelor, ai posibilitatea de a selecta scopul operatiunii. Acesta va fi asociat automat tuturor produselor care sunt adaugate pe notificare odata cu aceasta selectie.

In cazul in care nu alegi acum scopul operatiunii, acesta trebuie completat manual pentru fiecare produs in parte.

Produsele sunt preluate pe notificare asa cum se regasesc pe documente. Astfel, daca pe o factura acelasi produs se va regasi pe 3 pozitii diferite, asa va fi afisat si in notificare. De asemenea, daca un produs se afla pe mai multe documente preluate pe aceeasi notificare, el va avea mai multe pozitii.

Produsele preluate pe notificare care nu au completate toate datele necesare sunt marcate cu eroare (rosu) si un avertisment ofera detalii legate de informatiile care trebuie adaugate.

In fereastra Modificare produs, campurile care trebuie completate sunt marcate cu rosu.

Fiecare produs adaugat pe notificare poate fi modificat sau sters, cu ajutorul butoanelor din partea dreapta.

Aceste actiuni poti fi operate si in masa. La bifarea casutelor din partea stanga a produselor, se afiseaza butoanele ce permit actiuni ce se aplica pe toate inregistrariile selectate. Modificarea in masa este permisa pentru scopul operatiunii si codul tarifar. In fereastra Modificare in masa alegi pe care dintre acestea vrei sa le modifici iar apoi selectezi valoarea pe care doresti sa o completezi pe produse.

Poti adauga noi produse, de pe un alt document, dupa ce ai operat o preluare. Pentru asta:

  1. apesi Preia de pe documente pentru a deschide fereastra Alege documentele de pe care se preiau produsele. In aceasta fereastra, documentele preluate deja sunt selectate, chiar daca nu este vizibila pagina in care se afla acestea (daca vei naviga prin documentele clientului vei vedea ca documentele preluate anterior sunt selectate)
  2. bifeaza documentul sau documentele pe care vrei sa le mai adaugi, fara a le debifa pe cele care sunt adaugate deja pe notificare.

EXEMPLU

Ai o notificare pe care este preluata factura FCT011. Deschizi fereastra care iti permite sa adaugi alte documente. Bifezi si factura FCT015.

  • daca pastrezi selectata si factura FCT011, atunci produsele de pe ambele documente se vor afla pe notificare 
  • daca debifezi factura FCT011, atunci pe notificare se vor afla doar produsele de pe factura FCT015.

Produsele adaugate prin acesta metoda pe notificare sunt legate de documentele care se inregistreaza, la randul lor, in sectiunea DOCUMENTE TRANSPORT, si invers. Aceasta legatura face ca:

  • stergerea documentului de pe notificare sa duca la stergerea automata a tuturor produselor care au fost preluate de pe acesta
  • stergerea tuturor produselor preluate de pe un document sa duca la stergerea documentului din notificare. Documentul va fi sters doar in cazul in care pe notificare nu mai este pastrat niciunul dintre produsele care se regasesc pe el. 
Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback