La crearea unui sediu secundar, trebuie completata fereastra Date firma cu:

  • Denumire sediu;
  • CIF impozit - pentru acele sedii in care lucreaza mai mult de 5 angajati si care au repartizat un CIF folosit doar pentru declararea la fisc a impozitului pe veniturile salariale;
  • Tip sediu – implicit va fi Sediu secundar;
  • Localitate, Judet si Adresa.

Urmeaza 3 pasi la finalul carora noul sediu va fi configurat:

  1. Alege tipul de abonament ce va fi folosit pentru noul sediu: poti selecta oricare dintre tipurile de abonamente SmartBill, indiferent de cel care este utilizat pe sediul principal. Poti avea abonamente diferite pe fiecare dintre sediile tale. Pentru a putea face o alegere informata, ai la dispozitie un link catre pagina care iti ofera toate datele legate de fiecare tip de abonament:

2. Copiere atribute de pe sediul principal este fereastra care iti arata care sunt     configurarile si informatiile care se pot prelua automat din sediu principal in sediu secundar:

  • Personalizarile documentelor: sunt preluate setarile din Configurari > Personalizare: model, format, sigla, fundal, stampila etc. Se vor prelua automat personalizarile user-ilor de pe sediul principal care sunt activati si pe sediul secundar. Daca este preluat un user care nu are drepturi pe sediul principal (are drepturi doar pe un alt sediu secundar), o sa-i fie alocata personalizarea pe care superuser-ul o are pe sediul principal.
  • Conturile bancare: sunt preluate conturile care se gasesc completate in Configurari > Coduri bancare;
  • Preferintele generale: se preiau bifele marcate in Configurari > Preferinte generale;
  • Notificarile: se preiau configurarile ce privesc modul in care se vor trimite notificarile pentru clientii care nu au achitat facturile, precum si textele mail-urilor pe care acestia le vor primi;

3. Utilizatori cu acces la sediul secundar si drepturile acestora: in aceasta fereastra o sa fie afisati toti utilizatorii firmei tale (utilizatorii de pe toate sediile), iar din acestia ii poti selecta pe cei care o sa poata activa si pe sediul secundar. 

Numarul de utilizatori admisi pe un sediu secundar va fi intotdeauna +1 peste cel implicit, pentru a asigura astfel si accesul administratorului (cel care creeaza sediu secundar si care este preluat automat ca utilizator).

EXEMPLU: Pentru un sediu cu 2 utilizatori, se va permite existenta a 3 persoane: administratorul si alti doi utilizatori.

La finalizarea noului sediu, vei primi un mesaj de succes si se va afisa pagina Sedii, in Configurari. Si de aici, vei putea stabili noi sedii secundare;

In cazul in care creezi un cont nou, la unul dintre pasii pe care trebuie sa-i urmezi, o sa poti selecta faptul ca vei avea sedii secundare. Bifarea acestei conditii face ca sectiunea Sedii sa apara in Configurari, fara sa fi creat niciun sediu secundar. 

Ai găsit răspunsul căutat?