• Raportul de analiza de rotatie este un raport care poate ajuta la o mai buna gestionare a comenzilor si este disponibil doar pentru cei care detin un cont de Gestiune Plus.
  • Poate fi accesat din sectiunea Rapoarte, la categoria Gestiunea stocului.

  • Raportul indica care este perioada de timp pe care o petrece in gestiune stocul fiecarui articol pe care il ai, inainte de a se vinde. Cu alte cuvinte, cat de repede se vinde intregul stoc al acelui articol.
  • Acest raport se construieste pe baza a doi indicatori:

           - Viteza de rotatie a stoculuieste un indicator care aproximeaza de cate ori a fost rulat stocul in cursul unei perioade: un produs cu viteza de rotatie mare este un produs care se vinde rapid si care sta foarte putin in gestiune, generand astfel venituri pentru companie; 

            - Durata in zile arata in cat timp stocul unei companii este transformat in bani, in cursul unei perioade. Este de fapt durata in zile a unei rotatii a stocului. Produsele care au o durata in zile mare inseamna ca stau multe zile in stoc si sunt mai greu de vandut. 

EXEMPLU: Sa presupunem ca faci un astfel de raport pentru o 1 luna de zile. Daca pentru unarticol va rezulta o viteza de rotatiede 2 asta inseamna ca, in aceasta perioada, stoculmediu s-a vandut de 2 ori si va rezulta o duratade 15 zile. 

Evolutia stocului iti arata cum este stocul tau, la sfarsitul perioadei de analiza, raportat la cel pe care l-ai avut initial, iar asta iti da ocazia sa vezi daca exista tendinta ca acesta sa creasca sau sa scada.

Ai găsit răspunsul căutat?