Odata cu importul, SmartBill va face asocieri intre informatiile din fisierul importat si cele din Nomenclator. In urma acestui proces, vor rezulta urmatoarele situatii:

  • Produsului importat ii corespund datele care se afladeja in nomenclator. Este un produs care s-a mai aflat in gestiunea ta cu exact aceleasi date – nu exista niciun marcaj pentru aceste cazuri;
  • Produsului importat nu i se pot asocia datele niciunui alt produs din Nomenclator. Este un produs nou – se marcheaza cu galben si cu acest semn:

  • Produsului importat i-au fost inlocuite date care se regaseau in fisier cu altele din Nomenclator – se marcheaza cu semnul:

EXEMPLU: Situatia aceasta apare cand produsul importat apare ca fiind nou, dar apoi specifici ca de fapt este un produs existent in nomenclatorul tau. Aplicatia va face asocierea in produsul importat si produsul din nomenclator si o va retine pe viitor. Asocierile se fac fie dupa denumire, fie dupa cod, in functie de felul in care se face importul.

  • In fereastra de modificare produs, iti este indicat campul/campurile in care s-au preluat date din nomenclator;

  • Produsului importat ii lipsesc informatii farade care nu poate fi salvat. Este un produs cu eroare – se marcheaza cu rosu si cu  semnul 

In fereastra de modificare produs, iti este indicat campul/campurile in care trebuie sa completezi informatii:

In fereastra Modificare produs, sub campurile Denumire, Cod si U.M., sunt trecute denumirea, codul, respectiv UM, care se afla in fisierul importat. Aceste informatii te pot ajuta sa identifici eventualele diferente dintre ceea ce s-a preluat din nomenclator si ceea ce se afla pe import.

Receptia nu poate fi validata atata timp cat exista produse cu eroare.

Cand faci importul pe o gestiune global-valorica:

  • Daca produsele au deja preturi pe gestiunea importata, aplicatia va completa automa pretul de vanzare cu TVA si cota TVA;
  • Daca produsele sunt noi sau nu au preturi de vanzare pe gestiune in care se face importul, trebuie sa adaugi pretul de vanzare manual, dupa ce faci importul fisierului.

Se introduce un buton care permite Filtrarea:

  • dupa denumirea si codul produsului, dar si dupa gestiune;
  • produselor care au erori sau atentionari.

Ai găsit răspunsul căutat?