Din aceasta sectiune poti acorda sau restrictiona drepturi in mod detaliat, pe fiecare tip de document emis din SmartBill.

Fiecare utilizator definit in program poate primi drept de acces exclusiv pe tipurile de documente aflate in responsabilitatea lui.

Pentru fiecare tip de document poti bifa/ debifa:

Acces complet - acces atat la vizualizare si emitere, cat si la editare/stergere documente;

Vizualizare - permite utilizatorului accesul la raportul de documente emise si deschiderea documentelor;

Lipsa dreptului de vizualizare pe tipuri de documente conduce la imposibilitatea de a deschide si consulta rapoartele aferente documentelor care au fost emise.

Emitere - permite utilizatorului sa emita un anumit tip de document;

Editare/ Stergere - permite utilizatorului sa editeze/ stearga/ anuleze/ restaureze un anumit tip de document.

Pe fiecare document in parte, acolo unde este cazul, se poate permite sau restrictiona accesul pe serii, selectand seria sau seriile necesare, din sectiunea Acces la seriile:

Exemplu!

Daca acorzi acces complet pe sectiunea Receptii, insa la sectiunea Generale ai selectat o singura gestiune (din mai multe disponibile pe firma) pentru un utilizator, atunci posibilitatea de emitere, editare sau stergere exista doar pentru receptiile care apartin de gestiunea la care accesul a fost permis.

Presupunem urmatoarea situatie:

  • printr-o nota de receptie se incarca doua gestiuni diferite din firma ta;
  • utilizatorul in cauza are accesul permis doar la una din cele doua gestiuni;
  • utilizatorul are acces complet la Receptii.

In aceasta situatie, desi utilizatorul are drept de acces complet la Receptii, el nu va putea sterge sau edita NIR-ul, fiind implicata in operatiune o alta gestiune la care accesul nu ii este permis; in aceasta situatie se afiseaza un mesaj de avertizare.

Ai găsit răspunsul căutat?