Odata selectate produsele dorite poti:

  • Modifica pretul unui anumit produs de pe o gestiune: click pe iconita creion, Modifica pret sau cota TVA din partea dreapta a randului pe care se afla produsul.

  • Modifica pretul mai multor produse: bifeaza in stanga tabelului produsele al caror pret doresti sa-l modifici si apasa butonul Modifica pret sau cota TVA aflat deasupra tabelului.

Sunt incarcate toate produsele pentru care ai ales modificarea pretului sau a cotei TVA in fereastra Lista de preturi, iar meniul in care faci modificarea este cel de mai jos:

Urmatoarele optiuni te ajuta sa modifici foarte usor preturile de vanzare ale produselor selectate.

Incepand cu – este data de la care se vor aplica noile preturi. Aici se completeaza automat data precizata in campul Preturi active la din Lista de preturi.

Poti alege ca noile preturi sa fie active:

  • incepand cu data curenta;
  • incepand cu o data din viitor, util daca vrei sa-ti pregatesti noile preturi in avans, fara sa afectezi preturile actuale de vanzare;
  • incepand cu o data din trecut, util daca vrei sa efectuezi o corectie in trecut a preturilor de vanzare.

Aceasta data este foarte importanta deoarece influenteaza mai multe informatii din tabelul cu produsele de modificat:

  •  Stocul: este stocul la data precizata; modificarea de pret se efectueaza pe intregul stoc existent;
  •  Pretul actual: este pretul activ la data precizata. Daca intr-o zi folosesti mai multe preturi pe aceeasi gestiune pentru acelasi produs, aici va fi afisat ultimul pret utilizat in acea zi;
  • Cota TVA: este cota TVA folosita pe produs la data inscrisa.

La schimbarea acestei date, informatiile din coloanele Stoc, Pret actual, Cota TVA, Valoarea stoc se actualizeaza cu valorile de la noua data aleasa.

Modifica pretul - bifeaza aceasta optiune daca vrei sa modifici valoarea totala a pretului cu TVA a produselor. Poti alege sa Cresti / Scazi pretul cu o anumita valoare sau cu un anumit procent. Sau poti alege sa stabilesti direct valoare finala a noului pret - La pretul.

De asemenea, daca pana la data aleasa unele produse nu au fost tranzactionate si deci nu au avut pret, acele produse vor fi eliminate din tabel. Noile preturi se pot calcula in diverse formule.

Modifica cota TVA la vanzare - bifeaza aceasta optiune daca vrei sa modifici cota TVA a produselor din tabel.

Poti alege:

  • Sa pastrezi preturile cu TVA neschimbate, situatie in care adaosul tau pe produs se modifica;
  • Sa pastrezi preturile fara TVA neschimbate, situatie in care adaosul tau ramane neschimbat.

Aceste optiuni sunt inactive daca este selectata optiunea Modifica pretul.

Rotunjeste pretul final - poti alege ca preturile finale care rezulta din calcule sa fie rotunjite la un anumit numar de zecimale. De exemplu: daca alegi 0 (zero) zecimale, pretul 14.98 lei va fi rotunjit la 15.00 lei.

Aplica modificari - campurile de mai sus permit stabilirea unei formule de calcul a noilor preturi pornind de la preturile actuale. Pentru a previzualiza rezultatele acestor formule, apasa pe butonul Aplica modificari. Vei putea vizualiza noile preturi pentru produsele din tabel calculate conform formulei stabilite, dar inca nu ai schimbat definitiv preturile produselor tale.

Salvare modificare preturi - noile preturi devin active, vor fi salvate in aplicatie.

Daca modifici lista de preturi pe o gestiune de tip global-valorica se genereaza automat procesul verbal de modificare de pret. Acest document se salveaza in Documente emise/ Modificari de preturi.

Modificarea listei de preturi poate dura mai multe minute, in functie de numarul de produse, timp in care activitatea pe firma este blocata. Te rugam sa nu inchizi pagina, pentru a nu intrerupe procesul de modificare!

Ai găsit răspunsul căutat?