Poti afla in orice moment o estimare a TVA-ului de plata sau de recuperat pe o anumita perioada. Astfel, te poti asigura ca ai situatia sub control si ca iti planifici corect cheltuielile tinand cont si de situatia TVA-ului.

Raportul este disponibil in SmartBill pentru toate firmele platitoare de TVA , iar valorile din raport se genereaza corect numai daca au fost inregistrate corect atat facturile emise, cat si cheltuielile. De asemenea, pentru a genera un raport TVA corect, e important sa inregistrezi corect si furnizorii si statutul lor (platitor de TVA sau nu, platitor de TVA la incasare sau nu).

Rezultatul obtinut din evidentele contabile este cel de referinta pentru firma ta, acest rezultat urmand a fi declarat si achitat catre institutia de control fiscal. In contabilitate pot interveni si alte operatiuni asupra TVA care nu rezulta neaparat din contabilitatea primara pe care tu o inregistrezi in SmartBill (de exemplu: regularizari de taxa, ajustari).

Indiferent de moneda in care au fost emise documentele, calculele din Raport TVA se fac tinand cont de echivalentul in lei. In calcule sunt incluse toate sumele de TVA care au cote diferite de zero %. In calculele sumelor din raport, cota TVA inclus este considerat cu cota zero.

Ai găsit răspunsul căutat?