Dupa ce primesti de la firma de curierat fisierul cu borderoul de incasari, acceseaza SmartBill in meniul mentionat mai sus, si apasa butonul din dreapta sus, Import borderou:

Numarul de borderou reprezinta o informatie optionala, de uz intern.

Dupa ce importul este procesat, esti ‘transferat’ in raportul Import borderou , unde apar, linie cu linie, inregistrarile din borderou care pe care tocmai l-ai incarcat in SmartBill.


In aceasta faza, operatiunile sunt afisate in acest raport, insa nu sunt inca salvate – sunt inca in stadiul de Ciorna.

Acum este nevoie de interventia ta, pentru a valida operatiunile: poti salva manual fiecare linie in parte, sau automat, pentru toate inregistrarile. Detalii mai jos.

Pe baza informatiilor identificate in borderou se incearca o potrivire intre inregistrarile din borderou si documentele emise din SmartBill.

In urma importului se inregistreaza incasari pentru operatiunile care au fost salvate.

Practic, dupa import, pentru fiecare linie se face o propunere de asociere intre incasari si factura/ proforma de incasat, folosind urmatoarele criterii de imperechere:

  • Numarul de AWB – daca exista in SmartBill, legat de documentul emis

  • Numele clientului;
  • Suma incasata.

In functie de calitatea informatiilor identificate in extrasul de cont, potrivirea intre inregistrarea din borderou si operatiunea din SmartBill poate sa aiba o precizie mai mare sau mica:

Sigur - Foarte buna (Datele au fost precompletate cu succes) – exista elemente care se potrivesc exact cu informatiile din borderou;

Atentie - Redusa (Datele au fost precompletate cu precizie redusa) – exista cateva elemente care se potrivesc cu informatiile din borderou sau pot exista doar potriviri partiale intre informatii;

Fara potrivire - Foarte redusa (Datele au fost precompletate doar partial) – se inregistreaza doar tipul tranzactiei, nefiind identificate alte informatii pentru asociere.

Acum este nevoie de interventia ta pe liniile din raport, mai exact pentru validarea/ salvarea acestora.

Salvarea o poti face manual, linie cu linie, prin butonul dedicat salvarii:

Sau poti salva in masa, prin optiunea din dreapta, sus:

Ai găsit răspunsul căutat?