Este utila daca lucrezi cu o banca din care nu se poate face export de date in format compatibil (csv).

Direct din raportul Extrase cont poti adauga in mod manual operatiunile, prin optiunea 

  • Incasari clienti
  • Plati furnizori;
  • Plati diverse;
  • Transferuri – incasari;
  • Transferuri – plati.

Daca selectezi Incasare clienti sau Plata furnizori in fereastra de adaugare manuala a operatiunilor, se afiseaza in partea dreapta o lista cu documentele neincasate/neplatite in relatie cu clientul/furnizorul selectat:

In imaginea de mai sus, s-a completat campul Valoare: 5000 (RON), adica valoarea incasarii primite de la client, si automat, respectiva suma s-a repartizat pe facturile emise si neincasate.

Repartizarea sumelor pe documente se realizeaza dupa aceleasi principii ca la inregistrarea de incasari (meniul Incasari si plati/ Incasare (Chitanta, OP si altele) ), unde, la selectarea clientului, apar in lista facturile neincasate.

Operatiunile de tip Plati diverse si Transferuri nu se asociaza cu facturi sau proforme.

In Transferuri - incasari si Transferuri - plati se incadreaza tranzactii precum: transferuri de sume intre conturi sau dobanzi incasate.

In Plati diverse intra diverse cheltuieli care apar direct in extrasul de cont fara sa existe o factura de plata, spre exemplu comisoanele bancare sau plata asigurarilor.

Tranzactiile adaugate manual poti fi oricand editate sau sterse din coloana Actiuni.

Daca ai de adaugat mai multe inregistrari, poti folosi optiunea Salveaza si adauga alta disponibila pe butonul de Salveaza operatiune:

Ai găsit răspunsul căutat?