Daca pentru clientul selectat exista facturi emise in SmartBill, pentru care inca nu ai inregistrat plata, ele sunt afisate in aceasta sectiune. Apasa pe Facturi neincasate , pentru a vizualiza lista acestor documente.

Daca ai introdus valoarea incasarii in campul corespunzator, aceasta s-a repartizat pe facturile neincasate din lista.

Repartizarea sumelor se face incepand cu cea mai veche factura (ne raportam la data emiterii facturii). In functie de suma disponibila, se vor acoperi integral cate facturi este posibil.

Pentru a repartiza in mod diferit valorile, poti edita campurile precompletate.

Nu este obligatoriu ca valoarea integrala a incasarii sa fie repartizata pe facturile neincasate. Se poate repartiza partial suma incasata, sau se poate emite incasarea fara repartizare. Spre exemplu pentru cazul inregistrarii unei incasari in avans.

Daca suma repartizata acopera integral valoarea facturii, atunci se afiseaza bifa in bulina albastra in dreptul valorii: 

Daca efectuezi click pe optiunea 

in dreptul unei facturi, atunci campul Valoare repartizata pentru acea factura se autocompleteaza cu soldul total al documentului.

Linia de total afiseaza pe coloane: totalul rezultat din valoarea facturilor neincasate pe respectivul client, totalul rezultat din soldul facturilor neincasate, totalul valorilor repartizate.

Ai găsit răspunsul căutat?