Poti opera urmatoarele Actiuni asupra unui inventar salvat:

Daca selectezi Modifica pentru un inventar, se afiseaza urmatorul mesaj:

Daca doresti sa nu se mai afiseze acest mesaj, la modificarea unui inventar, bifeaza 

Prin optiunea Anuleaza, se anuleaza toate modificarile corespunzatoare coloanei Faptic a inventarului– cantitatile produselor revin la cele initiale, din coloana Scriptic.

Nu uita ca un inventar anulat poate genera modificari ale stocurilor!

Daca inventarul a inregistrat modificari de stoc (coloana Faptic diferita de Scriptic) pentru anumite produse, dupa anulare se recalculeaza stocurile conform coloanei Scriptic si pentru documentele emise ulterior inventarului.

Daca nu exista stoc suficient pentru unul sau mai multe produse de pe inventar, anularea nu poate fi procesata si se afiseaza urmatorul mesaj:

Un inventar anulat se evidentiaza in raport prin culoarea rosie si cu eticheta corespunzatoare. O data anulat, din coloana Actiuni poti vizualiza documentul, il poti restaura sau il poti sterge.

Daca restaurezi un inventar anulat, se opereaza din nou modificarile asupra stocurilor de produse, asa cum ai completat datele la emiterea inventarului.

Orice inventar are disponibila optiunea Sterge – seria de inventare este una interna, pentru care nu se emite Decizia de inseriere, si care nu poate fi editata/ modificata (este alocata automat de SmartBill).

Prin stergerea unui inventar stocul produselor de pe acesta revine la valoarea initiala. Un inventar poate fi sters numai daca stocul produselor din coloana Scriptic a inventarului exista integral in aplicatie.

Creezi un inventar in stadiul de ciorna cand accesezi meniul de emitere al inventarului si selectezi gestiunea pe care efectuezi inventarul. Inventarul in stadiul de ciorna este singurul document-ciorna caruia i se aloca un numar pe serie, inainte de finalizare.

Asupra unui inventar ciorna poti aplica urmatoarele Actiuni : Vizualizare, Modifica, Sterge.

Din meniul Documente emise/Inventare poti emite un inventar nou prin butonul 

din dreapta sus.

Ai găsit răspunsul căutat?