In aceste campuri poti completa numele persoanelor implicate in procesul de inventariere. Daca nu completezi informatiile la emiterea inventarului, o vei face ulterior, dupa finalizarea si tiparirea documentului.

Dupa ce procesul de inventariere a fost finalizat, acceseaza documentul Inventar din raportul Documente emise/Inventare (in stadiul de ciorna), alege Modificare si introdu rezultatele constatate

  • prin editare manuala a cantitatilor sau
  • prin egalizare din semnul “=”, disponibil pentru fiecare produs din lista de inventar.

Poti naviga usor de la un produs la altul, pe coloana Cantitate faptica, folosind tasta TAB.

Cand completezi manual Cantitate faptica, se completeaza automat si campul Diferenta, dupa formula Cantitate scriptica – Cantitate faptica = Diferenta . Astfel, iti este mai usor sa verifici ca ai completat corect cantitatea faptica.

In situatia in care, pentru toate produsele, cantitatea faptica este identica cu cantitatea scriptica, ai posibilitatea de a egala ‘in masa’: selecteaza toate produsele si foloseste optiunea dedicata, de langa butonul Filtrare:

La final salvezi inventarul si asa cum observi in lista de inventariere de mai jos, diferentele sunt evidentiate atat cantitativ, cat si valoric. In momentul salvarii inventarului, acesta este automat operat in gestiunea stocurilor, ajustandu-se cantitatile astfel incat acestea sa corespunda situatiei constatate in urma inventarierii.

Ai găsit răspunsul căutat?