Daca gestiunile cantitativ valorice implicate in transfer se afla la adrese diferite, este nevoie sa emiti si un Aviz de insotire a marfii – bifeaza optiunea Genereaza Aviz din gestiunea predatoare si NIR in gestiunea primitoare.

Documentul pe baza caruia se inregistreaza transferul este Procesul verbal de transfer (PVT). PVT nu este document justificativ; are doar rol centralizator al valorilor din gestiunea care preda si gestiunea care primeste.

Deci pentru aceasta situatie, se emit automat 3 documente:

  • Proces verbal de transfer;
  • Aviz – pentru descarcarea produselor din gestiunea predatoare (numarul 1);
  • NIR – pentru incarcarea produselor in gestiunea primitoare (numarul 2).

In momentul in care bifezi optiunea Genereaza Aviz din gestiunea predatoare si NIR in gestiunea primitoare, in partea de sus a meniului este afisat urmatorul mesaj:

De asemenea, vor aparea campuri aditionale in fereastra de transfer:

  • Serie si numar AVIZ: serie si numar gestionate de utilizator
  • Serie si numar NIR: serie si numar gestionate de utilizator

Data AVIZ: coincide cu data transferului si nu poate fi editata manual. Daca se modifica data transferului, se va modifica automat si data avizului.

Data NIR: poate fi data transferului sau orice data ulterioara transferului. Nu poate fi data anterioara transferului

Daca gestiunile intre care faci transferul sunt inregistrate in meniul Nomenclatoare/ Gestiuni la aceeasi adresa, se afiseaza mesajul:

Poti modifica adresele gestiunilor, in meniul Nomenclatoare/ Gestiuni, si astfel mesajul nu se mai afiseaza.

Poti continua emiterea documentului raspunzand cu Da in mesajul de mai sus. Ajungi astfel in pagina de previzualizare/ ciorna.

Daca nu mai ai nimic de adaugat/ modificat pe transfer, salveaza documentul.

Dupa finalizarea documentului, se afiseaza documentul de baza – Procesul verbal de transfer. Poti vedea usor, printr-un simplu click celelalte doua documente: Aviz si NIR.

Pe Procesul verbal de transfer exista doua sectiuni specifice pentru preturile produselor transferate: Din gestiunea predatoare si In gestiunea primitoare.

Pentru ca transferul s-a efectuat intre doua gestiuni de tip cantitativ valoric (evidenta la pret de achizitie), in aceste doua sectiuni se preia automat pretul de achizitie al produselor, din NIR-ul initial inregistrat in gestiunea predatoare (numarul 1).

Produsele sunt transferate in gestiunea primitoare (numarul 2) cu acelasi pret de achizitie!

Nu poti modifica pretul de intrare in gestiunea numarul 2! Pretul de achizitie este cel initial, cu care ai cumparat produsele de la furnizor. Este un transfer fizic al produselor intre gestiuni, iar in acest caz, valoarea nu este relevanta, si nu necesita modificare.

Ai găsit răspunsul căutat?