Dupa ce ai salvat cheltuiala, optiunile pentru ea sunt disponibile in Documente emise/ Documente furnizori , pe coloana Actiuni, din dreapta fiecarei cheltuieli:

Daca este nevoie sa efectuezi modificari pe o cheltuiala deja inregistrata, foloseste optiunea Modifica, care va deschide din nou fereastra cu cheltuiala. Modifica datele necesare, si din nou cheltuiala.

Daca la adaugarea cheltuielii, nu ai bifat optiunea Plateste acum , poti efectua plata din Documente furnizori – optiunea Plateste. Astfel, se deschide fereastra in care completezi detaliile platii.

Tip plata – selecteaza tipul de document, dupa caz;

Data platii – precompletata este data curenta, poti modifica manual, dupa caz;

Valoare de plata – este preluata suma totala a cheltuielii, in mod automat. Daca ai efectuat o plata partiala, modifica manual suma.

Numar document – camp optional, in care completezi numarul documentului de plata.

Daca efectuezi o plata partiala a unei cheltuieli, optiunea Plateste ramane disponibila, iar la accesarea acesteia se va afisa automat diferenta de plata ramasa (suma se poate edita/modifica).

Daca in schimb, cheltuiala este deja platita integral, optiunea Plateste nu mai este afisata in coloana Actiuni.

Platile care se efectueaza pe baza de chitanta si bon (plata in numerar), se inregistreaza direct in registrul de casa SmartBill.

Pentru o imagine completa asupra platilor efectuate/de efectuat, pentru fiecare furnizor consulta raportul Situatie plati furnizori.

Vrei sa consulti datele de identificare/ contact ale furnizorului? Foloseste optiunea Date furnizor , care deschide datele furnizorului, asa cum sunt salvate in Nomenclatoare/ Furnizori:

Daca doresti sa modifici anumite date ale furnizorului, este nevoie sa accesezi meniul dedicat, Nomenclatoare/ Furnizori.

O cheltuiala poate fi stearsa din SmartBill, prin optiunea Sterge.

Poti face acest lucru daca cheltuiala a fost introdusa manual, din Vanzari si achiziti/ Cheltuiala.

Daca in schimb, este un document aferent unui NIR, el nu se poate sterge decat daca se sterge NIR-ul corespunzator, din meniul Documente emise/ Receptii de la furnizori.

Mai multe detalii despre stergerea NIR-urilor, aici.

Ai găsit răspunsul căutat?