Foloseste criteriile de filtrare pentru a gasi mai usor receptia pe care o vei storna:

  • Furnizor: alege furnizorul caruia ii returnezi bunurile. Poti avea un singur furnizor pentru un retur; poti storna mai multe NIR-uri pe acelasi retur, daca au acelasi furnizor;
  • Document de achizitie: poti selecta receptiile emise pe baza de: Factura, Aviz, Bon fiscal, Carnet de comercializare, sau inregistrate fara document. Poti cauta si dupa nr doc achizitie;
  • Serie si numar receptie: cauta o anumita receptie de pe care vrei sa returnezi produsele;
  • Gestiune: poti alege se returnezi doar produsele care au fost receptionate intr-o anumita gestiune;
  •  Returneaza produsele: poti alege sa returnezi doar anumite produse din receptiile pe care le selectezi: doar produsele selectate vor fi incarcate pe Returul la furnizor: Un singur produs: scrie cateva caractere din produsul cautat si alege din lista produsul dorit;Mai multe produse: la fel ca la un singur produs, dar repeta pasii pentru fiecare dintre produsele dorite. Produsele selectate vor aparea individual pe ecran si daca te razgandesti, le poti sterge pe fiecare in parte;Toate produsele care contin un anumit sir de caractere: scrie caracterele dupa care vrei sa cauti si alege din lista primul rand care apare: “Contin...”; Toate produsele: lasa acest camp gol si pe retur se vor incarca toate produsele de pe documentele selectate;

La apasarea butonului Filtreaza vor fi afisate toate receptiile care corespund criteriilor tale de cautare.

Apasa pe butonul Storneaza si produsele de pe receptiile selectate vor fi incarcate automat pe Returul la furnizor. Daca ai ales sa filtrezi dupa anumite produse, doar acelea vor aparea in lista de produse de pe documentul de retur.

Pe documentul de retur se incarca intreaga cantitate care a fost initial receptionata pe documentul original si pretul cu care a fost facuta receptia. Poti sa modifici informatiile de aici apasand pe butonul Modifica produs din dreptul fiecarui produs in parte.

La editare, poti modifica si cantitatea returnata. Nu poti insa returna mai mult decat a fost receptionat pe documentul original.

Nu este posibila finalizarea Returului la furnizor daca prin aceasta se ajunge la stoc negativ.

In cazul in care selectezi un NIR pentru stornare, insa cantitatea de produs de pe stornare nu exista in SmartBill, se afiseaza mesajul de mai jos cand incerci sa salvezi documentul:

Daca exista cantitate suficienta in stoc, produsele de pe NIR-ul initial se adauga pe NIR-ul storno sub urmatoarea forma:

Ai găsit răspunsul căutat?