Poti folosi un scanner de coduri de bare pentru adaugarea rapida a produselor pe bon.

Pentru aceasta:

  • trebuie sa folosesti coduri de produs: acceseaza meniul Configurare/ Preferinte generale – bifeaza optiunea Foloseste cod produs;
  • trebuie sa activezi scannerul: acceseaza meniul Configurare/ Preferite personale – bifeaza optiunea Foloseste scanner coduri de bare.

Este necesar ca scannerul tau sa fie configurat astfel incat la finalul citirii informatiilor sa trimita un <ENTER>. Aceasta configurare este specifica pentru fiecare model de scanner in parte, si ar trebui sa gasesti aceasta setare in manualul de utilizare al scannerului.

Dupa realizarea acestor configurari, poti adauga produse prin simpla scanare a codurilor lor. Este important sa ai cursorul in campul COD. In caz contrar scanarea nu va functiona.

Nu este necesar sa specifici gestiunea. Scaneza direct codul produsului si se aplica unul din urmatoarele scenarii:

  • Daca produsul scanat se gaseste intr-o singura gestiune cu stoc suficient, atunci se sugereaza gestiunea respectiva. Daca se gaseste intr-o singura gestiune si nu este stoc suficient, atunci se afiseaza in SmartBill un mesaj de avertizare - lipsa stoc;
  • Daca produsul se gaseste in mai multe gestiuni, atunci se sugereaza gestiunea din care s-a facut ultima vanzare din produsul respectiv. Daca nu s-a efectuat nici o vanzare din articolul respectiv se propune gestiunea din care s-a efectuat cea mai recenta vanzare, cu conditia ca produsul scanat sa se gaseasca in gestiunea respectiva;
  • Daca nu a fost efectuata niciodata vreo vanzare si produsul scanat se gaseste in mai multe gestiuni, se afiseaza un mesaj din care sa alegi gestiunea din care doresti sa scazi stocul:

Dupa adaugarea unui produs pe bonul fiscal, ii poti edita cantitatea foarte usor folosind cateva combinatii de taste.

Trebuie sa treci aceste combinatii de taste in campul COD si sa apesi <ENTER>.

Exemplu:

  • Adaugare inca 3 bucati din ultimul produs scanat: in campul cod scrie +3 si apasa <ENTER>
  • Scadere 2 bucati din ultimul produs scanat: in campul cod scrie -2 si apasa <ENTER>
  • Inmultire cantitate cu 4 pentru ultimul produs scanat: in campul cod scrie *4 si apasa <ENTER>

De asemenea, pentru si mai multa viteza, am creat cateva scurtaturi, care prin scanare iti permit finalizarea bonului fiscal fara sa fie nevoie sa lasi scannerul din mana. Descarca-le de aici, tipareste-le si tine-le langa scanner.

Ai găsit răspunsul căutat?