Numarul bonului fiscal se genereaza automat in program, in functie de numarul bonului anterior emis pe casa de marcat selectata. Daca ai nevoie poti modifica acest numar, manual, la emitere.

Exemplu: ultimul bon emis a avut numarul 365. La o noua emitere aplicatia iti va propune numarul 366. Poti emite cu numarul 366 sau il poti schimba. Sa presupunem ca il schimbi si numerotezi cu 1. Bonul va fi emis cu numarul 1. La urmatoarea emitere ti se va propune numarul 2.

Acest numar este folosit doar in SmartBill si nu este trimis la casa de marcat.

Casele de marcat au un sistem propriu de numerotare care nu poate fi accesat dintr-o aplicatie externa. Asadar exista posibilitatea ca numarul bonului din SmartBill sa nu fie identic cu numarul de pe bonul tiparit.

Daca doresti sa coincida, seteaza la inceputul zilei numarul din SmartBill pentru a fi acelasi cu numarul din casa de marcat.

Poti oricand sa editezi numarul unui bon fiscal in SmartBill, din Rapoarte/ Incasari , din actiunile aferente bonului fiscal.

Este posibil ca mai multe bonuri fiscale din SmartBill sa aiba acelasi numar. Comportamentul este similar cu cel al caselor de marcat, care isi pot reseta numaratoarea bonurilor la inceputul zilei. Chiar daca se intampla ca doua bonuri fiscale sa aiba numere identice in SmartBill, ele sunt tratate ca documente diferite si datele lor nu se suprapun.

Ai găsit răspunsul căutat?