Ai emis clientului o factura prin care ii vinzi 5 produse. Clientul iti returneaza 2 produse, si vrea la schimb alte 2 produse.

In cazul acesta, emiti o factura pe care vei storna cele 2 produse returnate, si vei adauga celelalte 2 produse pe care i le dai in schimb.

Accesezi acelasi meniu, Vanzari si Achizitii/ Factura storno , iar in fereastra Alege facturi de stornat selectezi factura initiala, pentru a o adauga pe storno. Ca si la exemplul 1, clientul iti returneaza reperele 1 si 3, deci stergi de pe factura pozitiile 2, 4 si 5. Reperele 1 si 3 raman pe factura storno cu semnul -.

In campul Denumire produs/serviciu identifici cele 2 produse pe care le adaugi pe factura, din gestiunea corespunzatoare.

Programul calculeaza automat diferenta de pret intre produsele stornate si cele adaugate.

Pot fi si aici 3 situatii pentru factura storno emisa:

1. Valoarea totala a produselor returnate este aceeasi cu valoarea totala a produselor oferite la schimb – clientul nu iti mai plateste nimic pentru produsele inlocuite.

reper 1 + reper 2 = reper 3 + reper 4 = valoare totala 0.00

2. Valoarea totala a produselor returnate este mai mare decat valoarea totala a produselor oferite la schimb – clientul iti plateste o diferenta de pret reper 1 + reper 2 ≠ reper 3 + reper 4 = valoare totala calculata automat

3. Valoarea totala a produselor returnate este mai mica decat valoarea totala a produselor oferite la schimb –ii platesti clientului diferenta de pret reper 1 + reper 2 ≠ reper 3 + reper 4 = valoare totala calculata automat.

Ai găsit răspunsul căutat?