Prin aceasta optiune, raportul de facturi se exporta in format XML. Este o optiune special conceputa de SmartBill pentru a usura munca firmelor de contabilitate ce folosesc programul Saga.

La selectarea optiunii Exporta Saga, se va afisa o fereastra de tip pop-up pentru a alege intre modul de export valoric sau cantitativ valoric.

Toate facturile (mai putin cele anulate) rezultate dupa filtrare vor fi preluate la export prin accesarea optiunii Exporta Saga.

Casuta din fata numarului de factura nu are influenta asupra informatiilor care se exporta. Indiferent ca sunt sau nu bifate, facturile afisate vor fi exportate.

Pentru ca exportul cantitativ valoric sa functioneze corect, este necesar sa fie indeplinite 2 conditii:

  1. Codurile produselor din Saga si SmartBill sa fie identice.
  2. Gestiunile din SmartBill sa aiba asociat codurile gestiunilor din Saga.

Daca nu se respecta conditia 1. produsele se vor inregistra pe "Nedefinit".

Daca se respecta prima conditie, dar nu si a 2-a, importul se va realiza cu dificultati, si anume:

  • in Saga datele nu vor putea fi validate din cauza ca nu exista gestiune asociata tranzactiei. Aceasta situatie este recomandat sa fie total evitata. In situatia in care nu exista o corelare intre gestiunile din SmartBill si gestiunile din Saga, nu este recomandat exportul cantitativ-valoric.

In cazul produselor pentru care se identifica cod corect si gestiune, importul se realizeaza complet.

In cazul exportului valoric, exista posibilitatea ca utilizatorul sa opteze pentru exportul codurilor de produs. O sa apara pop-up, pentru a stabili optiunea aleasa la export.

Este posibil ca la importul codurilor in Saga sa apara erori, deci este necesar ca optiunea de export coduri in acest caz sa fie folosita cu atentie si pentru siguranta, codurile salvate in Saga sa fie verificate.

Cotele TVA se preiau corect, indiferent ca discutam de evidenta cantitativ valorica sau doar valorica.

Saga lucreaza cu preturi fara tva, prin urmare preturile se importa perfect in cazul produselor care au fost adaugate pe facturi cu optiunea "TVA inclus NU".

Daca au fost adaugate cu optiunea "TVA inclus DA", pot sa apara diferente cauzate de interpretarea diferita a rontunjirilor. In acest caz, pentru corespondenta exacta sunt necesare interventii manuale.

Meniul dedicat pentru incarcarea fisierului .xml, in programul Saga, este Diverse / Import date:

Ai găsit răspunsul căutat?