Optiunea Vizualizare este disponibila pentru orice factura din SmartBill, indiferent de statusul ei.

Accesarea acestei optiuni deschide factura pentru vizualizare si de aici se pot efectua operatiuni precum: export PDF, tiparire, trimitere pe email.

De asemenea, statusul facturii este afisat in partea de sus a documentului (acesta nu va fi tiparit pe document).

Pe langa statusul documentului, se afiseaza si informatiile de mai jos in functie de caz:

  • de cate zile a fost depasita scadenta;
  • suma ramasa neincasata (pentru incasarile partiale) si zilele ramase pana la scadenta, daca a fost stabilita o data scadenta;
  • data la care a fost incasata complet factura (daca este o factura incasata complet);

Apasand pe sageata din stanga sus, deschizi meniurile suplimentare, Informatii si Personalizare.

Personalizare

Din acest meniu poti selecta un alt model pentru factura ta, dintre cele patru disponibile, poti alege o alta culoare pentru personalizarea facturilor si poti selecta un format de tiparire.

Sunt disponibile patru modele de factura: doua pot fi personalizate cu o culoare aleasa de tine, iar doua modele sunt alb/negru. Testeaza-le si vezi ce ti se potriveste mai bine!

Poti alege dintre cele opt culori predefinite sau iti poti alege exact culoarea dorita. Poti selecta din bara de culoare o culoare care ti se potriveste sau poti introduce codul Hexa daca il cunosti, special pentru companiile care urmeaza un ghid de brand.

Exista patru modele de tiparire a facturii. Poti alege un model care sa tipareasca pe aceeasi pagina factura si chitanta, poti alege tiparirea in format A4, A5 sau trei facturi tiparite pe o pagina.

Informatii

Poti vedea detalii despre documentele emise in pagina de Informatii. Aici vezi rapid informatii relevante despre documentele tale si castigi timp accesand rapid documentele corelate:

Actiuni: cuprinde actiunile efectuate asupra documentului (emitere – user si data, trimitere pe email, incasare etc).

Incasari: daca a fost efectuata incasare pe factura, se afiseaza tipul incasarii, data si valoarea ei; incasarea se poate vizualiza direct de aici.

Recurenta: daca factura a fost emisa pe baza unei recurente, sunt disponibile informatii despre statusul recurentei, frecventa si nr abonament.

Observatii (interne): poti completa aici mentiuni/note de uz intern, pe care ulterior le vizualizezi pe coloana Observatii din Documente emise/ Facturi.

Ai găsit răspunsul căutat?