La fel ca la crearea facturii pe baza de proforme, selectezi intai clientul catre care ai emis avizele pe care le facturezi. Astfel, in fereastra Selecteaza avizele pe care vrei sa le facturezi, se afiseaza lista cu avizele emise catre client, in perioada selectata din calendar:


Daca este nevoie, extinde/ modifica perioada de afisare a proformelor, din calendarul disponibil in fereastra, sau aplica filtre pentru a identifica mai usor avizele.

Asa cum te-ai obisnuit deja, bifeaza casuta din partea stanga, in dreptul fiecarui aviz care vrei sa il facturezi, si apasa butonul de jos, Adauga produsele avizelor pe factura. Acest pas va duce la adaugarea pe factura a produselor de pe aviz.

Avizele din SmartBill se emit cu descarcarea produselor din gestiune, in mod implicit. Mai multe detalii despre emiterea avizelor, aici.

Astfel, la emiterea unei facturi pe baza de aviz, optiunea Descarca gestiunea la finalizarea facturii este inactiva, si nu se poate activa (bifa) manual. De ce? Pentru ca daca deja s-a descarcat stocul produselor la emiterea avizului, factura NU trebuie sa mai scada inca o data cantitatea acelor produse. Altfel, ai ajunge la un stoc scazut de doua ori, deci incorect.

In meniul Selecteaza avizele pe care vrei sa le facturezi sunt afisate avizele ce nu au fost facturate.

Avizul poate fi facturat o singura data; un aviz facturat nu este disponibil in lista.

Ai găsit răspunsul căutat?