In partea de jos a ecranului poti completa cateva informatii suplimentare legate de aceasta factura:

Intocmit de:

In mod automat, SmartBill preia numele intocmitorului, asa cum ai completat in Contul meu/ Informatii cont, in campurile Nume si Prenume. Daca este nevoie, poti sterge de pe factura numele tau, si poti completa numele altei persoane din firma, care se ocupa de emiterea facturilor. La salvarea facturii, programul memoreaza toate persoanele/ informatiile completate in acest camp, si le afiseaza pe facturile noi sub forma unei liste derulante:

Daca ai nevoie, la un moment dat, sa stergi o persoana – intocmitor din lista salvata, o poti face prin intermediul optiunii de stergere din dreapta fiecarui intocmitor adaugat in trecut.

CNP:

Acest camp este corelat cu campul anterior, Intocmit de. Practic, aici completezi CNP-ul fiecarui intocmitor, si la fel, SmartBill memoreaza si acest camp al intocmitorului si il afiseaza apoi la emiterea facturilor noi, in lista derulanta din campul Intocmit de.

Aviz insotire:

In cazul in care trimiti marfa prin curier sau prin orice forma de transport catre clientul tau, este nevoie sa generezi si un aviz de insotire a marfii (meniul Vanzari si Achizitii/ Vanzari/ Aviz ) si poti completa seria si numarul avizului pe factura, in acest camp.

Delegat:

La fel ca la intocmitor, datele introduse in acest camp sunt salvate automat, la salvarea facturii. Pe masura ce adaugi informatii diferite in acest camp, se formeaza in SmartBill o lista derulanta cu toti delegatii salvati.

Daca ai nevoie sa stergi un delegat din lista salvata, o poti face prin intermediul optiunii de stergere din dreapta fiecarui intocmitor adaugat in trecut.

Buletin:

Acest camp este corelat cu campul anterior, Delegat. Practic, aici vei completa datele de identificare, respectiv datele din buletin/ carte de identitate despre delegatul tau si SmartBill va memora si acest camp al delegatului si il va afisa apoi la emitera facturilor noi, in lista derulanta din campul Delegat.

Auto:

Aici completezi numarul de inmatriculare al autoturismului cu care se efectueaza transportul produselor catre clientul de pe factura.

Mentiuni:

In acest camp poti completa orice informatie pe care o consideri relevanta, pentru factura sau pentru client. De exemplu, in acest camp poti completa fraza “Factura circula fara stampila si semnatura conform legii....”

Daca in meniul Configurare/ Preferinte personale ai bifat optiunea Memoreaza si autocompleteaza mentiunile la emitere, atunci in campul Mentiuni se vor salva toate frazele adaugate pe facturi, si se vor afisa in acest camp in lista derulanta.

Poti sterge frazele care nu iti mai sunt folositoare din aceasta lista, de la optiunea de stergere, aflata in dreptul fiecarei fraze memorate.

Toate informatiile completate in campul Mentiuni se afiseaza in partea de jos a facturii salvate, indiferent de modelul facturii.

Ai găsit răspunsul căutat?