Sub valoarea totala a facturii, exista si optiunea Aplica discount % - de aici poti aplica un discount pe totalul documentului. La fel ca la discountul per produs, discountul se poate aplica procentual sau valoric.

Discountul total se aplica pe toate produsele care se afla deasupra sa, pana la alt discount adaugat. Daca de exemplu, pe factura ai ultima pozitie, un discount per produs, si vrei sa aplici si un discount total, SmartBill iti afiseaza urmatorul mesaj:

Daca nu doresti sa folosesti optiunile pentru Discount produs sau Discount total, ai posibilitatea de a adauga manual un reper de discount.

Pasii sunt simpli:

  • Adaugi produsul sau produsele pe factura;
  • Adaugi reperul de discount: Denumire produs – creezi o denumire pentru discountul tau, dupa preferinte; Tip – selecteaza valoarea Serviciu; U.M. – completeaza o unitate de masura generica sau un caracter nul (de exemplu, “-“); Cantitate – completeaza valoare cu minus; Pret – completeaza valoarea discountului; tine cont ca valoarea totala a reperului se calculeaza ca Pret * Cantitate!
  • Adauga discountul pe factura!

Poti aplica acesti pasi pentru a adauga un reper de discount atat pentru un produs anume, cat si pentru toate produsele de pe factura.

Ai găsit răspunsul căutat?