Completeaza aici cantitatea de produs pe care vrei sa o adaugi pe factura. Informatia din acest camp este corelata cu campul U.M.:

  • De exemplu: cantitate 1, U.M. buc = 1 buc.

Cum te ajuta acest lucru?

Iti da posibilitatea de a imparti acele unitati de masura folosite in cazul articolelor care se vand en-gros (balot, rola, bax, palet etc). Daca ele sunt inregistrate in gestiunea ta cu o unitate de masura primara de acest fel, le vei putea diviza pana la nivelul unitatilor, chiar si atunci cand acestea ajung la 1000.

  • De exemplu: Un produs, sa spunem clor, iti este furnizat in recipiente de 1000 l si acesta este modul in care il inregistrezi in gestiune, prin NIR: 1 butoi/1container. Daca tu il vinzi en detail, vei avea nevoie de 4 zecimale pentru a putea calcula valoarea unui litru.


Astfel, este asigurata o mai mare precizie la calculul pretului final fara a fi nevoit sa emiti documentele de incasare cu valori care au 4 zecimale. Documentele tale vor fi emise cu 2 zecimale, desi ele rezulta din calculul unei cantitati masurate cu 4 zecimale.

Valorile de pe documente sunt calculate la cantitatea exacta, dar sunt rotunjite la 2 zecimale atata timp cat nu s-a bifat in Preferinte personale, calculul cu mai multe zecimale (debifeaza optiunea Bifeaza daca folosesti calcule (pentru preturi,totaluri) cu mai mult de 2 zecimale).

Ai găsit răspunsul căutat?