In dreptul valorii totale a receptiei, observi ca se afla iconita in forma de creion, pentru modificarea acestei valori:

Daca exista o diferenta intre totalul din documentul de achizitie si totalul NIR-ului, se poate aplica corectia prin acces pe creionul disponibil pe NIR, in linia totalului. Cu aceasta optiune, se poate sincroniza perfect valoarea totala a NIR-ului cu valoarea totala a documentului de achizitie (in cazul in care diferenta e mai mica de +/- 10 lei ). Practic, se permite reglarea diferentelor minore care pot sa apara din rotunjiri, pentru ca valoarea totala din NIR sa coincida cu valoarea totala din factura/documentul de achizitie.

La accesarea creionului, se deschide fereastra urmatoare:

Poti edita totalul cu TVA sau TVA-ul, valoarea fara TVA fiind calculata automat de aplicatie.

Pentru diferenta care rezulta se adauga pe receptie, automat, un serviciu fictiv cu denumirea “Corectie rotunjiri totaluri (repartizare valorica)”, care se repartizeaza automat pe produsele din receptie, la fel ca si cheltuielile repartizate valoric. Mai multe detalii despre repartizare, aici.

In urma salvarii, pe nota de receptie nu apare corectia, ci doar efectul ei.

Daca totusi nu mai doresti sa aplici corectia valorii totale, poti sterge acest reper de la iconita din dreapta.

In situatia in care totalul receptiei nu este egal cu totalul documentului, inainte de a salva receptia, esti atentionat printr-un mesaj. Daca apesi pe Da, SmartBill va opera automat corectia pentru ca sumele sa corespunda:

Ai găsit răspunsul căutat?