Pentru NIR-ul inregistrat pe o gestiune de tip global-valorica, sub campul Pret vanzare cu TVA este disponibila sectiunea Mai Multe, care afiseaza campurile Adaos %, Adaos/buc, TVA unitar:

Valoarea din acest camp se completeaza astfel:

  • Automat (de aplicatia SmartBill) – daca tu completezi pretul de achizitie si pretul de vanzare – aplicatia face calculele si afiseaza valoarea pentru adaos %;
  • Manual – daca tu completezi pretul de achizitie, si introduci procentul dorit pentru adaos, atunci SmartBill calculeaza si afiseaza automat pretul de vanzare.

Daca emiti NIR pe o gestiune de tip cantitativ- valorica, sectiunea Mai Multe nu este afisata.

Felicitari, tocmai ai completat datele pentru primul produs ce va intra in gestiunea ta. Ce mai e de facut?

Apasa butonul din dreapta, Adauga!

Butonul Adauga se activeaza doar in momentul in care ai completat toate datele necesare pentru produs. Altfel, butonul este afisat pe un fundal ‘sters’, si nu poti efectua click pe el, pentru a evita introducerea in gestiune a unui produs cu informatii incomplete.

Astfel, produsul respectiv s-a adaugat efectiv pe document, iar acum, daca mai ai si alte produse de introdus in gestiune, de pe acelasi document-furnizor, completeaza din nou campurile pentru noul produs si adauga-l si pe acela. Si tot asa, pana ai terminat de adaugat toate produsele pe receptie.

Dupa ce apesi butonul Adauga, produsul ‘coboara’/ este afisat sub bara neagra; pe lista de produse se afiseaza un ‘numar de ordine’, pe coloana Nr. crt.

Fiecare produs nou adaugat, se afiseaza la sfarsitul listei, iar Nr. crt. se completeaza automat, in ordine crescatoare.

Ai găsit răspunsul căutat?