Campul Pret de vanzare este afisat daca gestiunea pe care ai ales-o este una de tip global-valorica. Deoarece in acest tip de gestiune, evidenta produsului se tine la pret de vanzare, pe receptie este nevoie sa completezi si pretul de vanzare, nu doar pretul de achizitie si adaos.

Practic, in momentul in care produsul iti intra in gestiune, definesti si pretul de vanzare al produsului.

Exemplu: Daca furnizorul tau este platitor de TVA, iar receptia se face pe o gestiune global-valorica (magazin), campurile disponibile pentru produse sunt:

Prin urmare, am primit de la furnizorul platitor de TVA 10 bucati de pelerina ploaie, pe care le-am cumparat la pretul unitar de achizitie de 10 lei + TVA (pentru ca am bifat TVA inclus Nu), si le vom vinde cu 27 lei / buc, cu TVA inclus.

In momentul in care vom factura acest produs, SmartBill va ‘aduce’ pe factura direct pretul de vanzare al produsului, respectiv 27 de lei.

Daca in schimb, receptionezi produsele intr-o gestiune de tip cantitativ valorica, campul Pret de vanzare nu va fi afisat, ci doar campul Pret de achizitie. Iti reamintim ca in gestiunea de tip cantitativ valorica se tine evidenta produsului la pret de achizitie si in momentul in care vrei sa vinzi produsul respectiv, stabilesti direct pe documentul de vanzare la ce pret vinzi.

Ai găsit răspunsul căutat?