Elementul afiseaza informatii despre facturile neincasate in perioada selectata, cu posibilitatea de filtrare dupa diferite criterii:

  • suma totala neincasata si
  • lista cu facturi neincasate si detaliile aferente.

Daca ai nevoie, poti deschide documentele direct din element, daca apesi pe seria si numarul acestora.

Acest element afiseaza:

  • Totalul rezultat din facturile neincasate (sunt incluse si sumele ramase din facturile incasate partial) care au fost emise in perioada selectata. Acesta reprezinta practic restul de incasat in perioada selectata. Pentru calculul totalului, sumele din facturile emise in moneda straina sunt convertite in RON si rotunjite.
  • O lista de maxim 20 de facturi neincasate din perioada selectata care cuprinde urmatoarele sectiuni: denumirea clientului, data emiterii documentului, seria si numarul acestuia, valoarea totala a facturii afisata in moneda de emitere a documentului, suma ramasa de incasat, data scadentei, numarul de zile in care este scadenta factura, sau numarul de zile care a trecut de la implinirea termenului de plata.

Sortarea dupa un alt criteriu va afisa primele 20 de facturi (conform criteriului de filtrare) din toate facturile neincasate. Prin urmare, la schimbarea criteriului de sortare pot sa apara facturi noi in lista sau altele pot sa dispara din lista. Practic, la fiecare sortare se face o cautare in toate facturile neincasate si se afiseaza primele 20 (daca exista) in ordinea criteriului de sortare.

Sortarea implicita pana la stabilirea altei setari este in functie de data scadentei.

Din Configurare, ai posibilitatea de a selecta o data de inceput pentru afisarea informatiilor, pentru a lasa posibilitatea de a nu cuprinde in calcule documentele foarte vechi:

Ai găsit răspunsul căutat?