Nomenclatorul Conexiuni

Conexiunile se afla in sectiunea Parteneri din Nomenclatoare. Aici sunt afisate in ordinea alfabetica a denumirii partenerului, toate conexiunile in Reteaua SmartBill pe care firma ta le are cu clientii si furnizorii.

Nomenclatorul Conexiuni afiseaza urmatoarele informatii pentru fiecare conexiune realizata:

Tip conexiune - aceasta depinde de sensul in care se face transferul documentelor, deci de tipul partenerului cu care este facuta conexiunea:

  • Primire documente de la: tipul de conexiune realizata cu un furnizor. Se primesc documente de la acesta (nu se pot trimite documente fara realizarea conexiunii in sens invers)
  • Trimitere documente catre: tipul de conexiune realizata cu un client. Se trimit documente partenerului (nu se pot primi documente fara realizarea conexiunii in sens invers)
  • Primire/trimitere documente: este o conexiune cu dublu sens. Acest tip de conexiune se realizeaza daca fiecare partener a trimis celuilalt o „invitatie” care a fost acceptata.

Partener: denumirea partenerului, asa cum vine din document si CIF

Status

  • Conectat: conexiunea este activa;
  • Neconectat: conexiunea este inactiva. Documentele pot fi trimise/primite doar dupa acceptarea unui document. Statusul apare atunci cand conexiunea existenta (cu status Conectat) a fost blocata de partenerul tau (furnizor sau client), iar apoi deblocata;
  • Blocat: conexiunea a fost blocata. Nu se mai pot trimite/primi documente, dar nici „invitatii” de conectare. Apare doar in nomenclatorul celui care blocheaza conexiunea.

Actiuni - variaza in functie de statusul conexiunii si poate fi:

  • Blocare: la o conexiune cu status Conectat. La blocare, conexiunea primeste statusul Blocat in nomenclatorul celui care a initiat actiunea si Neconectat in nomenclatorul partenerului;
  • Deblocare: la o conexiune cu status Blocat. Dupa deblocare, se pot trimite invitatii.

La deblocare, conexiunea primeste statusul Neconectat in nomenclatorul celui care a initiat actiunea si ramane cu status Neconectat in nomenclatorul partenerului.

Exista posibilitatea ca in nomenclator sa apara doua linii separate pentru un partener atunci cand unul dintre sensuri este Conectat, iar celalalt Deconectat.

Ai primit raspuns la intrebarea ta? Multumim pentru feedback Eroare trimitere feedback